Povestea „celui mai sexy profesor de matematică“ din lume, devenit imaginea brandului Armani, care a reuşit să doboare preconcepţiile despre modele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietro Boselli este doctor în Inginerie Mecanică şi a predat la University College London FOTO Instagram
Pietro Boselli este doctor în Inginerie Mecanică şi a predat la University College London FOTO Instagram

Cunoscut lumii drept „cel mai sexy profesor de matematică“, italianul Pietro Boselli, în vârstă de 28 de ani, a reuşit să doboare mitul „modelului tont“, după ce studenţii săi l-au făcut celebru în mediul online atât pentru calităţile fizice, cât şi pentru cele intelectuale.

Pietro Boselli, un profesor de matematică italian care a predat vreme de cinci ani la University College London, a devenit senzaţia internetului după ce, în urmă cu doi ani, o studentă l-a fotografiat pe furiş în timpul cursului şi a postat imaginea pe Facebook, alături de o altă fotografie cu el în ipostaza de model şi cu mesajul: „Momentul acela în care îţi dai seama că profesorul tău de matematică este unul dintre modelele designerilor de top“.

Pietro recunoaşte că deşi în fiecare an se întâmpla ca studenţii să afle despre cea de-a doua sa ocupaţie şi să posteze poze cu el în social media, aceasta a fost postarea care a devenit virală. Mai mult decât atât, studenţii lui l-au înscris într-o competiţie internaţională a celor mai sexy profesori fără ştirea lui, concurs pe care l-a şi câştigat.

image

Postarea studentei lui Boselli, devenită virală

„Am predat la universitate timp de cinci ani şi în fiecare an aveam în jur de 100-120 de studenţi noi. Aşa că, în fiecare an se întâmpla ca cineva să afle că fac şi modeling. Apăreau anumite postări şi chiar am văzut câteva pagini de fani pe Facebook. Apoi, într-o zi, o revistă a preluat postarea uneia dintre studentele mele şi a redistribuit-o şi aceasta a fost cea care a explodat. Tocmai ce-mi făcusem cont de Instagram în acea perioadă şi am ajuns de la 20.000 de followers la 500.000 într-o singură zi. Nici nu mai puteam să mă loghez pe cont“, a declarat Pietro pentru „W Magazine“.

Înainte de a deveni celebru, a pozat în secret pentru branduri precum Abercrombie and Fitch, Equinox şi Charlie by MZ. De fapt, cariera lui în modeling a început încă din copilărie, când a fost imaginea campaniei Armani Junior, la vârsta de şase ani (foto jos).

image

FOTO Instagram

Boselli, care a fost încoronat European Fitness Model 2014, spune că mereu a visat la o carieră în modeling, dar a ales să urmeze calea academică în schimb. Se autointitulează „tocilar“ şi spune că studiile au fost mereu prioritatea lui, ceea ce l-a determinat să refuze joburi bine plătite care l-ar fi îndepărtat de cărţile lui.

„Într-un fel îmi era ruşine. Credeam că oamenii din lumea academică mă vor privi de sus. Însă iubesc ceea ce fac. Îmi place că într-o zi pot asista la o conferinţă cu academicieni de top şi următoarea zi pot fi la un show de fashion cu designeri de top“, a declarat Pietro anul trecut într-un interviu.

   

pietro boselli foto instagram

FOTO Instagram

image

Pietro Boselli (28 de ani), original din Negrar, un oraş în apropierea Veronei, are o diplomă de Doctor în Filosofie (PhD) în Inginerie Mecanică, la University College London, fiind specializat în proiectarea turbinelor mari pentru centrale electrice. În mod ironic, el a predat cursul de „Modeling and Analogies“, fiind desigur vorba despre modelele matematice. 

În urmă cu doi ani, după obţinerea diplomei de doctorat, Pietro a decis să ia o pauză de la inginerie şi să se bucure de popularitatea dobândită pentru a explora celălalt talent al său şi să călătorească în jurul lumii. 

Anul acesta, după 22 de ani, Pietro s-a întâlnit din nou cu brand-ul Georgio Armani, devenind imaginea liniei sportive EA7, care a fost purtată de lotul italian la Jocurile Olimpice şi Paraolimpice de la Rio.

image
image

FOTO Pietro Boselli.com/Armani

În prezent, Boselli trăieşte în Londra şi merge la sală de două ori pe zi pentru a se menţine în formă. 

Urmează o dietă strictă pentru a se asigura că acum, când se foloseşte mai mult de calităţile sale fizice decât de cele intelectuale, va rămâne în linia întâi. 

În orice caz, modelul spune că nu intenţionează să renunţe definitiv la cariera sa academică. În ciuda faptului că oamenii cred că „este prea frumos ca să fie luat în serios“, fostul profesor spune că speră să se întoarcă la un moment dat la inginerie şi la predarea matematicii. Mai mult, acesta speră ca banii pe care îi va câştiga din modeling să-l ajute să-şi deschidă propria companie de inginerie în Londra.

image

FOTO Instagram

Pietro Boselli este fericit că prin puterea propriului exemplu a reuşit să combată prejudecata că modelele nu sunt înzestrate cu calităţi intelectuale şi mărturiseşte că cei mai mulţi oameni din această industrie se mai ocupă şi cu altceva, în afară de modeling.

„În prezent, am norocul să fiu cunoscut pentru doborârea acestui stereotip, care înseamnă că ori de câte ori lucrez ca model, educaţia mea este încă în centrul conversaţiei. Când am intrat în contact cu acest stereotip pentru prima oară, nu am luat-o niciodată personal, probabil tocmai pentru că nu m-am simţit niciodată nesigur în această privinţă“, a mărturisit modelul pentru indy100.com.

„Cele mai multe modele au o carieră duală, o minte deschisă şi abilităţi excelente de comunicare interpersonală, derivate din călătoriile pe care le fac în jurul lumii şi experienţa de viaţă. Dincolo de asta, pentru a avea succes în acest domeniu, trebuie să fii foarte dedicat şi muncitor, ca şi în alte profesii. În general, multe profesii nu necesită o mare implicare intelectuală, aşa cum se cere în modul tradiţional, cum ar fi educaţia tradiţională sau concepţia post-industrială despre ceea ce este valid din punct de vedere intelectual (ştiinţe, inginerie, economie, etc). Profesiile care se bazează puternic pe talent sunt considerate inutile, până când cineva ajunge să se bucure de un succes fantastic în aceste domenii. Aceste critici vin de obicei din partea celor care fie nu au talent, fie nu au capacitatea de înţelegere“, a concluzionat tânărul.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite