Până la 100 de angajați ai regelui Charles al III-lea riscă să fie concediați. Care este motivul

0
Publicat:

Angajații care au fost în slujba regelui Charles al III-lea pe perioada cât a fost moștenitorul tronului britanic au fost anunțați că și-ar putea pierde slujbele, acțiune criticată de un sindicat și catalogată ca fiind „nemiloasă”, ținând cont de faptul că regina Elisabeta a II-a nu a fost încă înmormântată, relatează Reuters, conform Agerpres. 

Până la 100 de angajați ai noului suveran britanic riscă să fie concediați. Foto: Arhivă
Până la 100 de angajați ai noului suveran britanic riscă să fie concediați. Foto: Arhivă

Noul suveran britanic se va muta împreuna cu soția sa, Camilla, Regina Consoartă, de la reședința Clarence House la Palatul Buckingham. 

 Un purtător de cuvânt al Clarence House a afirmat că activitatea de acolo a încetat şi a fost început un proces de consultare a angajaţilor cu privire la reduceri de personal. 

 „Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi”, a afirmat purtătorul de cuvânt. 

Conform The Guardian, până la 100 de angajați au fost anunțați că și-ar putea pierde slujbele. Printre aceștia se numără servitori, precum lachei, valeți, garderobieri și bucătari, dar și personal clerical. 

Personalul a primit anunțul concedierii în timp ce aceștia îl asistau pe noul suveran pe parcursul procesului de urcare pe tron, inclusiv în timpul desfăşurării slujbei de recunoştinţă pentru Regina Elisabeta a II-a, care a avut loc în Edinburgh. 

Luni va fi zi de sărbătoare legală naţională cu ocazia funeraliilor reginei.

The Public and Commercial Services Union a condamnat hotărârea de a anunţa reduceri de personal în timpul perioadei de doliu şi a catalogat-o drept „nemiloasă”.  

Deşi sunt sunt de aşteptat anumite schimbări în reşedinţe în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude”, a menționat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka. 

  Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că legea solicită ca personalul să fie anunțat cât mai devreme posibil. 

În ciuda tuturor eforturilor de a amâna până după înmormântare, recomandarea rămâne aceeaşi”, a afirmat el. „Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite”. 

Niciun membru al personalului nu va fi afectat timp de cel puţin trei luni, conform spuselor sale.   

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite