Regele Charles, principalul moștenitor al averii mamei sale. Ce primește William

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, va moșteni cea mai mare parte a averii personale a regretatei sale mame, regina Elizabeth a II-a, fără să plătească impozite, relatează news.ro.

Regele Charles al III-lea moștenește cea mai mare parte a averii mamei sale FOTO GETTY IMAGES
Regele Charles al III-lea moștenește cea mai mare parte a averii mamei sale FOTO GETTY IMAGES

Cea mai mare parte a averii personale a reginei defuncte, estimată la 425 de milioane de euro, care revine fiului mai mare al acesteia, Charles al III-lea nu este supusă taxelor de succesiune, deoarece transferurile de la suveran la suveran nu sunt impozitate.

Este vorba de bunuri private ale Coroanei, şi anume Castelurile Balmoral şi Sandringham, evaluate la 150 de milioane de euro; o colecţie remarcabilă de timbre din vremea regelui George al V-lea, evaluată la 100 de milioane de euro; bijuterii inestimabile transmise de regina Mary şi Queen Mum, mama lui Elizabeth a II-a deţinea o colecţie de ouă Fabergé, tablouri ale unor maeştri, cai pursânge şi un portofoliu bursier foarte opac, arătat cu degetul în scandalul Paradise Papers, în 2017, când s-a dezvăluit că gestionarii averii regale au ascuns o parte a averii în Insulele Caïmans şi în Bermude.

În afară de aceste averi, Elizabeth a II-a deţinea ca fonduri proprii profiturile ducatului de Lancaster, care include sute de bunuri imobile, proprietăţi comerciale şi mii de hectare de terenuri agricole, scrie news.ro.

Dispoziţiile date de către Elizabeth a II-a cu privire la moştenirea sa nu pot fi cunoscute.

Averea reginei Elisabeta a II-a

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Regina Elisabeta a II-a a moștenit o mare parte din avere, dar este recunoscută pentru că a făcut investiții inteligente în timpul vieții și domniei sale îndelungate, scrie The Guardian.

Suverana și familia regală au trei surse principale de venit: domeniul coroanei, Ducatul de Lancaster și Ducatul de Cornwall, o mare parte din acestea provenind din proprietatea de secole asupra terenurilor și imobiliarelor din întreaga țară, inclusiv din centrul Londrei, și chiar din jurul unor zone întinse din insulele britanice, însumând active cu o valoare de peste 17 miliarde de lire sterline.

Valoarea totală a proprietăților aflate în domeniul Coroanei a fost estimată la 15,6 miliarde de lire sterline în cele mai multe rapoarte anuale, publicate în iunie.

Subvenția de stat acordată monarhiei a fost stabilită la 86,3 milioane de lire sterline pentru anul fiscal 2021-22, potrivit declarației financiare anuale a casei regale.

Sovereign Grant este utilizată pentru a finanța călătoriile oficiale, întreținerea proprietății și costurile gospodăriei. Costurile de securitate nu sunt acoperite de subvenția suverană fiind plătite de către public.

Moștenirea coroanei a trecut de la regină la Charles fără a fi necesară plata impozitului pe moștenire, al cărui tarif standard este de 40%, aplicat pe partea de moștenire care depășește un anumit prag, până la un maxim de 500.000 de lire sterline pentru fiecare persoană.

În timp ce Charles a moștenit Ducatul de Lancashire la urcarea pe tron, Ducatul de Cornwall revine fiului său cel mare, William, care a devenit moștenitor al tronului și al 25-lea Duce de Cornwall.

Averea totală a familiei regale este mai degrabă estimată decât cunoscută, deoarece o mare parte din averea personală a reginei a fost păstrată privată. Averea netă a reginei a fost estimată la 370 de milioane de lire sterline de către Sunday Times Rich List din 2022, o creștere de 5 milioane de lire sterline față de anul precedent.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite