Ochelari de soare la modă vara aceasta: lentile colorate şi detalii strălucitoare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII Getty Images
FOTOGRAFII Getty Images

Vara aceasta va fi destul de dificil să ne mulţumim cu o singură pereche de ochelari, în condiţiile în care designerii au propus zeci de modele variate, de la cele clasice reinterpretate la versiuni futuriste sau modele amuzante, bogat împodobite. Cert este că dincolo de rolul de a proteja, ochelarii de soare trebuie să îndeplinească rolul de accesoriu fashion.

Ochelarii de soare ideali trebuie să ne pună în valoare trăsăturile şi să fie potriviţi cu ţinuta pentru a fi perfect integraţi unui ansamblu vestimentar. Iar vara aceasta nu vom avea scuza că nimic nu ni se potriveşte. Brandurile internaţionale au lansat modele pentru toate gusturile şi pentru orice împrejurare, oricât ar fi de neaşteptată.

Ochelarii supradimensionaţi rămân în tendinţe şi sezonul acesta şi, cel mai probabil, designerii nu vor renunţa la ei nici în următoarele câteva sezoane. 

Fie că este vorba despre modele cu forme uşor rotunjite şi elegante, ca cele de la Alice + Olivia, de modele pătrăţoase amintind de anii ’70, în stilul celor de la Marni, ochelari Miu Miu cu rame groase şi colorate în nuanţe puternice de galben, ori gangsta, cu lanţuri aplicate, din colecţia Philipp Plein, cu cât mai mari, cu atât mai bine. 

Modele SF pentru zile caniculare

Mereu fascinaţi de viitor, designerii încearcă an de an să gândească modele de ochelari de soare asociaţi de regulă cu filmele science fiction. 

tendinte foto getty images

Vara aceasta este una a lentilelor cu forme futuriste, iar o dovadă în acest sens sunt modelele alungite de la Ashley Williams, cu rame groase şi albe, sau cele cu forme neregulate semnate Thome Browne. Louis Vuitton a optat pentru versiuni mai elegante, cu lentile rotunde, desprinse parcă din filmul Matrix.

tendinte foto getty images

Orice pasioantă de modă va fi tentată vara aceasta să aleagă un model „funky“, cu lentile colorate şi transparente, şi cu rame groase, împodobite cu cele mai neaşteptate detalii. Dolce&Gabbana a optat pentru bucăţele de fructe, Elie Saab a mizat pe ramele aurii cu efect de împletit, în timp ce Fendi a ales bulinele strălucitoare pentru a sublinia partea de sus a ochelarilor.

Strasuri pe rame

Glitterul şi pietrele strălucitoare sunt prezente şi în cazul ochelarilor de soare, fiind un „must have“ al acestui an. Gucci a încastrat lentilele pătrăţoase în rame late şi bătute cu strasuri, în timp ce Kenzo a transformat zona ochilor într-o adevărată nestemată datorită strasurilor de mari dimensiuni dispuse pe toată lăţimea ramelor. O astfel de pereche de ochelari poate fi însoţită de un ruj cu particule strălucitoare sau de un gloss aplicat pe buze, pentru ca efectul să fie complet.

tendinte foto getty images

Şi ochelarii relizaţi integral din plastic colorat, în tonuri de galben, ca în cazul Roberto Cavalli, cu lentile transparente supradimensionate, ori cele albastru deschis şi alungite de la Balenciaga, au devenit o opţiune pentru această vară.

tendinte foto getty images

La fel de interesante sunt şi formele geometrice neaşteptate, incluse în colecţiile designerilor. Aspectul îndrăzneţ al ramelor pentagonale Marni, formele hexagonale şi pătrate regăsite la Dolce & Gabbana, cu detalii marine, garantează un aer sofisticat celor care vor decide să le poarte sezonul acesta. Astfel de modele sunt prezente şi la Emporio Armani, Marco De Vincenzo, Prada şi Miu Miu.

Modele aviator, aripi de fluture şi ochi de pisică

Modelele aviator nu puteau să lipsească nici sezonul acesta, chiar dacă celor clasice, cu lentile polarizate, preferate de Philipp Plein, li s-au alăturat zeci de alte variante reinterpretate.

tendinte foto getty images

Versace a ales lentilele din plastic mărite în mod exagerat, care îmbracă jumătatea superioară a feţei, la fel şi Phillip Lim, dar cu lentile colorate în verde-gălbui şi păstrând forma clasică a ochelarului-aviator. Gucci a stilizat forma steampunk retro, obţinând o formă elegantă.

tendinte foto getty images

Eleganţi sunt şi ochelarii de soare aripi de fluture, fie cu lentile întunecate, după modelul celor de la No. 21 şi Marco de Vincenzo, fie cu lentile trasparente şi cu ţinte pe rame, de la Roberto Cavalli. 

tendinte foto getty images

Versiuni interesante se regăsesc şi la Fendi sau Miu Miu. Alături de forma „butterfly wings“ trebuie menţionată şi nemuritoarea „cat eye“ (n.r.- forma ochiului de pisică). Cu rame mari sau mai mici, această formă elegantă este mereu prezentă în preferinţele creatorilor de modă, după cum precizează editorii revistei „Harper’s Bazaar“. Sezonul acesta, Antonio Marras a exagerat forma clasică alungind ramele spre tâmple, Stella McCartney a ales ramele şi lentilele cu alură sport, integral galbene.

tendinte foto getty images

Lentilele rotunde, vedetele sezonului

Tendinţele lui 2017 includ şi piesele plate în partea superioară, de multe ori supradimensionate, prezente şi vara trecută. Marques’ Almeida a optat pentru lentilele în două nuanţe, jumătate negru-jumătate roşcat, în timp ce Versace a ales lentilele transparente, lila.

tendinte foto getty images

Trendul-vedetă la capitolul ochelari de soare este rezervat lentilelor rotunde, mici sau mai mari, care se menţin în preferinţe încă de anul trecut. Dries Van Noten, Augustin Teboul, Acne Studios, Alice + Olivia, Emporio Armani, Trussardi, Jenny Packham, Tory Burch se laudă cu modele dintre cele mai interesante, cu sau fără rame, cu lentile transparente, opace, colorate sau albe, cu aplicaţii sau simpli.

În ceea ce priveşte culorile lentilelor, tonurile de albastru şi cele de galben sunt prezente la majoritatea brandurilor, de la Michael Kors, Balenciaga, Fendi şi Mullberry, la Marni şi Elie Saab. Dincolo de aceste două culori principale, apar o mulţime de alte nuanţe, precum roşu şi roz, mov deschis şi violet, dar şi care se duc spre verde, ca în cazul modelelor de la Marni, Paul Smith sau Givenchy.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite