Garderoba de vară sub lupă: talia prinsă în corset, culori intense şi platforme FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru vară au început odată cu apariţia noilor colecţii în magazine. De la imprimeurile florale în nuanţe puternice până la cele cu dungi multicolore şi sandalele cu platforme, moda sezonului estival este marcată de stilul anilor ´80. Încă o dovadă clară în acest sens: revenirea costumului de baie cu slip înalt, decupat pe şolduri.

Editorii de modă au început deja să facă listele de propuneri cu piesele vestimentare esenţiale pentru sezonul de vară, inspiraţi de colecţiile lansate deja de brandurile internaţionale. O direcţie certă este influenţa modei anilor ’80, pe care nu avem cum să o ignorăm, chiar dacă nu suntem admiratoarele acestei perioade în fashion.

Un element sexy care poate fi adaptat oricărui tip de ţinută este topul-sutien. Bineînţeles, combinaţia dintre o fustă sau un pantalon cu talie înaltă şi un astfel de top-sutien necesită şi un trup fără cusur, eventual o talie de viespe, altfel efectul final va lăsa de dorit. Altuzarra, Oscar de la Renta, Tory Burch, Rebekka Ruetz şi Ewa Herzog sunt numai câteva dintre casele de modă care au venit pe podium cu astfel de propuneri, fie că au fost gândite pentru ţinute elegante, fie pentru cele casual sau sport.

image

Bluzele şi rochiile care lasă un singur umăr dezgolit sunt se numără, de asemenea, printre opţiunile verii, în condiţiile în care sezonul trecut a fost dominat de ţinutele care lăsau ambii umeri la vedere. Rosie Assoulin, Maram, Laurel şi Burce Bekrek sunt branduri care au ales acest element pentru a marca laitmotivul anilor ’80 în moda verii 2017.

Dungi şi flori viu colorate

La fel de prezente sunt şi dungile dispuse mai ales vertical, de dimensiuni variate, late sau mai subţiri, colorate, în combinaţii alb-negru, sau chiar dungi orizontale mixate cu verticale. Fendi, Proenza Schouler şi Sonia Rykiel au propus modele inspirate, care nu lasă impresia de uniformă.

image


Imprimeurile florale sunt şi ele un „must-have“ al garderobei pentru vara care se apropie cu paşi repezi. Nu contează dacă sunt rochii romantice sau sport, important este ca florile să fie cât mai viu colorate şi să aducă aminte de moda retro a anilor ’60 şi ’70, aspecte aduse în prim-plan de Balenciaga, Gucci, Michael Kors, Chloe şi Riani. 

image

Alăturarea dintre materialele de tip plasă şi imprimeurile cu flori sunt încă o semnătură vestimentară a sezonului, vizibilă mai ales în colecţia House of Holland.

image


În ceea ce priveşte culorile în vogă, esenţial este ca outfitul să includă nuanţe puternice, iar printre preferatele designerilor se numărăs galbenul intens, solar, preluat de Creatures of Comfort, Chloé, Tibi, Lenny Niemeyer şi Dior, dar şi tonurile de fucsia, ca în cazul Bottega Veneta, Hermès, Schiaparelli şi Valentino. Rozul şi galbenul se pot combina în aceeaşi ţinută, o alegere care cu siguranţă atrage atenţia. Bineînţeles, păstraţi limitele şi alegeţi materiale fără imprimeuri, pentru că nuanţele în sine sunt de ajuns, altfel întregul ar fi mult prea obositor din punct de vedere vizual, după cum subliniază editorii de modă ai revistei „Harper’s Bazaar“.

Mijlocel tras prin „inel“

Un accesoriu vestimentar care va aduce un plus de senzualitate oricărei ţinute este corsetul-brâu, care poate fi purtat peste o rochie, un tricou sau o cămaşă, ori direct pe piele, pentru a evidenţia seducător talia. În vogă sunt cele realizate din dantelă, transparente, sau care se leagă în faţă cu şiret, dar în funcţie de preferinţe puteţi opta pentru texturi şi culori dintre cele mai diverse, inclusiv din piele. Inspiraţie puteţi găsi atât în colecţia Isabel Marant pentru primăvară-vară, cât şi în prezentările Balmain şi Sibling.

image

Corsetul-brâu poate să pună în valoare şi o rochie realizată din material transparent, purtată cu chilot cu talie înaltă sau chiar cu chilot de tip pantalon scurt, şi sutien. Acest tip de rochie sau fustă nu este destinat doar să acopere costumul de baie atunci când mergem la plajă, ci este perfect şi pentru o ieşire în oraş, poate la un picnic sau la o petrecere pe acoperiş într-o noapte caldă de vară. John Galliano, Giambattista Valli şi Dolce&Gabbana au inclus zeci de astfel de modele în prezentările de sezon.

Pentru dimineţile şi serile mai răcoroase aveţi de ales între cardiganuri lungi, din materiale subţiri, printre care şi cele inspirate de halatele elegante de casă, de la Isabel Marant, Max Mara, Alexander Wang şi Agnes B. Există însă şi variante sport, cum sunt cele din colecţia Fenty Puma by Rihanna.

image

Şi pentru că este la modă să-ţi spui părerea oriunde găseşti un spaţiu de comunicare, designerii s-au lăsat inspiraţi de social media şi au transformat materialele în suporturi pentru mesaje imprimate. De la sloganuri feministe, ca cele de la Dior, la formulările care ridică probleme sociale, sau pur şi simplu sunt amuzante (în stilul celor de la House of Holland), hainele imprimate pot vorbi în locul dumneavoastră.

Costumul de baie fetiş al anilor ’80

Topmodelul Bella Hadid a adoptat deja moda costumului de baie cu slip foarte înalt, care lasă la vedere oasele şoldurilor, încă o marcă a stilului vestimentar specific anilor ’80, aşa cum se poate vedea din pozele pe care le postează pe contul personal de Instagram. Mai multe branduri de costume de baie, printre care Lonigans şi Skinny Bitches, s-au conformat tendinţelor, oferind atât modele de costume întregi, cât şi din două piese.

image

Brăţări pentru gleznă, platforme şi espadrile

În materie de încălţăminte, platformele anilor ’80 sunt prezente în zeci de versiuni, de la cele cu barete colorate diferit la cele elegante, negre, din piele întoarsă. 

image

Papucii cu aplicaţii de blană care au apărut în moda verii trecute se menţin şi sezonul acesta, dar sunt înlocuiţi treptat de cei cu franjuri şi perle din plastic, ori cu pietre colorate. Pantofii cu toc pătrat, nu foarte înalt, şi cu baretă pe gleznă, alături de espadrile întregesc gama de încălţăminte în vogă pentru această vară. 

image

Nu în ultimul rând, revin în preferinţe brăţările pentru gleznă, prezente inclusiv la Dior sub forma unor şiraguri de perle, sau lănţişoare mai lungi, înfăşurate de câteva ori în jurul gleznei, ca la Hermès.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite