Motivul pentru care un oraș din Japonia a interzis scările rulante. Practica de a sta nemișcat nu a dat rezultate

0
Publicat:

Scările rulante au fost interzise într-un oraș din Japonia din cauza numărului mare de accidente provocate de utilizarea incorectă a acestora. Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în Saitama a fost aplicată aceeași regulă în urmă cu doi ani.

Scările rulante, interzise într-un oraș din Japonia FOTO pexels.com
Scările rulante, interzise într-un oraș din Japonia FOTO pexels.com

Ordinul a intrat în vigoare la Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante pentru a preveni accidentele precum căzăturile, relatează Independent.  

Deși în orașul de pe coasta Pacificului este obișnuit ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să lase partea dreaptă liberă pentru cei grăbiți, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au doborât și pe alții.

Peste 800 de accidente, înregistrate în 2 ani

Deși s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scări rulante după ce persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la teama de a se ciocni și a potențialelor accidente, acestea nu au dat rezultate.

Un total de 805 accidente de scară rulantă au fost clasificate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora ” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date de la Japan Elevator Association, a raportat Japan Times.

După introducerea noii ordonanțe, autoritățile locale au difuzat reclame și au pus afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația cu privire la acest subiect.

De asemenea, ordonanța cere operatorilor din gări și din alte zone comerciale cu scări rulante să informeze utilizatorii despre noua regulă. Guvernul nu a introdus însă sancțiuni.

Nagoya nu este primul oraș care a introdus o astfel de ordonanță. Guvernul prefectural al orașului Saitama a aplicat o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

Prima scară rulantă, instalată în 1896 la New York

Prima scară rulantă funcțională a fost instalată în 1896 în Coney Island din New York. În aceeași perioadă, a fost inventat și trotuarul rulant, care a fost prezentat în 1893 la World’s Columbian Exposition din Illinois, Statele Unite ale Americii.

De-a lungul timpului, scările rulante și trotuarele rulante au evoluat în ceea ce privește designul și funcționalitatea până la modelele pe care le cunoaștem astăzi.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite