Mesajul de pe nota de plată care a lăsat-o mută pe o chelneriță. Femeia se aștepta să primească bacșiș

0
Publicat:

O chelneriță a făcut public mesajul pe care o clientă geloasă i l-a lăsat pe nota de plată. Femeia nu i-a dat bacșiș, ci i-a transmis să nu-i mai spună „dragă” soțului ei.  

Chelnerița a rămas uimită de mesajul de pe nota de plată FOTO Shutterstock
Chelnerița a rămas uimită de mesajul de pe nota de plată FOTO Shutterstock

Dacă America de Nord mai avea nevoie de vreun semn că obiceiul bacșișului ar trebui să moară, mesajul primit de o chelneriță pe nota de plată de la un client furios ar trebui să grăbească lucrurile în acest sens, scrie News.com.au.

Imaginea distribuită pe Imgur arată poza unei note de plată de 32,76 de dolari, iar în rubrica păstrată pentru bacșiș era trecut, în locul unei sume oarecare, mesajul adresat de clientă chelneriței: ”Nu-i mai spune soțului meu”.

Poza notei de plată cu mesajul ciudat a fost postată cu un comentariu pe măsură: ”Ei bine, poate fi un pont (tip înseamnă bacșiș, dar și pont în engleză- n.red.), dar ea doar încerca să-și câștige existența”.

Mesajul lăsat pe nota de plată de clienta geloasă FOTO news.com.au
Mesajul lăsat pe nota de plată de clienta geloasă FOTO news.com.au

Utilizatorii rețelei de socializare s-au revoltat de cazul chelneriței și i-au luat apărarea.

„Ce nemernică nesigură”

Ce nemernică nesigură! Bacșișul ar trebui eliminat de pe o notă de plată. Plătiți personalului vostru un salariu decent. Chelnerii nu ar trebui să fie ținuți ostatici de ticăloși ca această femeie”, a comentat un utilizator al rețelei de socializare.

Un altul a spus: „În sudul SUA, toată lumea vorbește cu „dragă”, „dulceață”, „scumpule”.

Știți de câte ori am fost numit de o chelneriță „dragă”? Ei bine, nu de multe ori. Dar, atunci când se întâmplă, este întotdeauna pentru că este atât de comun în vocabularul lor, încât spun asta tuturor. Așa se termină anumite propoziții. Nu m-am gândit prea mult la asta”, a adăugat alt comentator.

Un alt utilizator al rețelei sociale a spus: „Acesta este motivul pentru care țările civilizate au scăpat de locurile de muncă bazate pe bacșiș”.

„Fără bacșiș”

Mesajul cu „dragă” vine după ce unei alte chelnerițe nu i s-a lăsat un bacșiș, dar i s-a transmis, în schimb, de către clienții ei că a fost nepoliticoasă.

Astfel, pe o notă de plată de 65.80 de dolari, un client i-a lăsat, în loc de bacșiș, următorul mesaj: „Fără bacșiș pentru că a fost foarte nepoliticos să ne întrebi pe mine și pe soția mea dacă vrem cecuri separate???”.

Chelnerița a fost surprinsă că bărbatul, despre care ea a spus că părea să aibă între 50 și 60 de ani, cu o soție „mult mai tânără”, a avut „îndrăzneala” să scrie biletul cu propriul ei stilou.

Ea a explicat că politica restaurantului era să fie întrebați clienții dacă factura urma să fie împărțită – o regulă care a apărut după ce un membru al personalului a avut o interacțiune incomodă cu doi părinți care luau masa cu copiii lor.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite