Lasă-te sedusă de splendoarea anilor '70. „Hot fashion”, de la rochii boeme și dantelă transparentă la denim evazat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși ai fost inițial atras de minimalismul anilor '90, te-ai lăsat sedus recent de moda anilor '70, care a revenit în forță în colecțiile toamna/iarnă 2023. Ești fascinat de varietatea și complexitatea acestui deceniu, de la rochii boeme și dantelă transparentă la denim evazat. Tendințele retro, precum rochiile boho și blugii cu talie joasă, înregistrează creșteri uriașe în căutări, iar tu ești plin de entuziasm să încorporezi aceste elemente în garderoba ta.

Citește și: Livada cu rochii, locul boem cu veşminte unicat. Povestea surorilor care creează haine inspirate din moda anilor '70 - '80

Moda a suferit schimbări dramatice de-a lungul anilor, însă, cumva parcă ne tot întoarcem la trecut. Nu e de mirare că multe dinte piesele vestimentare din anii '70, de exemplu, au devenit un fashion trend în 2023, iar 2024 promite să fie și mai vintage.

De obicei, înclini spre piese minimaliste, inspirate din anii '90, dar, în ultima vreme, te-ai inspirat dintr-un deceniu anterior - anii '70 - și nu ești singurul. Moda din anii '70 a apărut la televizor prin intermediul serialului Daisy Jones & The Six, precum și pe podiumurile de prezentare pentru toamna/iarnă 2023. Dar nu este vorba doar de imprimeurile „groovy” și de paltoane care par zbârcite. Multe dintre tendințele de modă pentru toamna 2023 au legătură cu partea mai moale și mai dulce a modei anilor '70.

Moda anilor '70 a devenit un trend în 2023

„Anii '70 au fost cei mai radicali, putem spune că a fost cea mai radicală epocă în industria modei.", spune istoricul și curatorul de modă Michelle Tolini Finamore despre acest deceniu și rădăcinile sale vestimentare.

Stilurile de la începutul anilor 1970 au fost un pic reținute din tendințele anilor 1960, iar în ultimii ani 1970, minimalismul și discoteca timpurie au început să se impună.

Trecerea de la stilul minimalist al anilor '60 la look-urile „high-glam” din a doua jumătate a deceniului a dus la un amestec eclectic de piese, multe dintre acestea fiind în trend acum. Piesele din croșetat și dantelă transparentă, ambele populare la începutul și mijlocul anilor '70, au dominat în sezoanele de primăvară și vară 2023. 

Partea mai blândă lumii fashion a anilor '70 este definită de siluetele feminine și a fost menționată pe podiumurile de la Etro și Isabel Marant. Gândește-te: rochii boeme asociate cu cardigane supradimensionate și cizme mai „edgier”.

Rochiile boho, în special, au crescut vertiginos în popularitate în ultimele câteva luni pe platformele de revânzare. „Rochiile boho au înregistrat o creștere extraordinară de 138% în căutări de la începutul anului.", spune Steve Dool, director de brand și marketing la Depop.

Creșteri similare au fost observate și în cazul accesoriilor clasice din anii 1970, cum ar fi saboții, despre care Dool spune că „au înregistrat o creștere de 111 la sută în același interval de timp", precum și cizmele cu platformă, care au crescut în căutări cu „14 la sută în al doilea trimestru, cu o tendință continuă de creștere".

Sezoanele de toamnă și iarnă marchează, de asemenea, apogeul denimului la modă pentru tine. Din fericire, multe dintre stilurile care au fost populare în acest an - cum ar fi blugii cu talie joasă și blugii evazați - continuă să își mențină statutul viral pentru sezoanele de toamnă și iarnă. „Căutările pentru 'Bell bottom jeans' au crescut cu 71%, iar cele pentru 'low rise jeans' au crescut cu 53%", spune Dool.

Așadar, aceste piese sunt menite să funcționeze în orice garderobă. Pentru a vedea și exemple de ținute sau piese vestimentare, intră pe marieclaire.com și vei descoperi o gamă completă de accesorii și haine.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite