Imagini spectaculoase de la o luptă dintre orci ucigașe și balene cu cocoasă. Unde s-a petrecut confruntarea VIDEO

0
0

Imagini spectaculoase au fost date publicității de cercetători americani  de la confruntare dintre mai multe orci ucigașe și balene cu cocoașă. Astfel de lupte sunt suprinse destul de rar. Lupta între mai multe orci ucigașe migratoare și balene cu cocoașă a fost surprinsă în Marea Salish, în largul coastei statului Washington, relatează Insider, citând cercetători de la Asociația Pacific Whale Watch.

Balena cu cocoașă, unul dintre cele mai mari animale marine FOTO Shutterstock
Balena cu cocoașă, unul dintre cele mai mari animale marine FOTO Shutterstock

Aceștia au filmat și au urmărit timp de trei ore confruntarea dintre animalele marine.

Conform specialiștilor, luptele dintre orci și balenele cu cocoașă sunt rareori văzute, dar grupul de cercetători a asistat joi la confruntarea din Marea Salish. În imagini se văd mai multe orci și balene care sar și plesnesc apa cu putere.

"A fost absolut incredibil. La început orcile păreau să urmărească balenele cu cocoașă, dar apoi, acestea din urmă se întorceau spre ele și atacau", a declarat Mollie Naccarato, coordonatorul echipei de cercetători, citat de Insider.

 Conform informațiilor furnizate de cercetători, orcile se hrănesc cu mamifere marine precum foci, lei de mare, dar nu a fost niciodată surprinsă o astfel de confruntare în Marea Salish. Astfel de întâlniri ar putea deveni însă mai frecvente în zonă. Cercetătorii au comunicat că duminică, una dintre balenele cu cocoașă a fost observată în zonă, fără să aibă răni grave.

Balenele cu cocoașă pot crește până la 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone. Au tendința de a se hrăni deschizând gura larg, pentru a înghiți cât mai multă pradă, cum ar fi pește sau krill.

Scufundătorul care a fost înghițit de o creatură marină

În luna august, un scufundător american a fost înghițit de o balenă și a dezvăluit cum este să fii în interiorul uneia dintre cele mai mari creaturi marine.

Era ora 8 dimineața și plecase pe mare, pentru a doua scufundare a zilei, pentru a culege homari de pe fundul oceanului, când, la 10 metri de fundul apei, spune el, a simțit ca și cum ar fi fost lovit ”de un camion de 100 de tone”, relatează The Sun.

Dintr-o dată, am simțit o împingere uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru”, a spus Packard pentru publicația Cape Cod Times.

Am simțit că mă pot mișca și cum balena își încorda mușchii gurii.”

La început, americanul a crezut că se află într-un rechin alb, dar a realizat că nu simte strânsoarea niciunui dinte și nici nu suferise răni evidente. Apoi și-a dat seama repede că a fost înghițit de o balenă. „Eram înăuntru cu totul și era complet întuneric”, a spus Packard.

M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. Suntterminat, am murit. Mă puteam gândi doar la băieții mei – au 12 și 15 ani.”

Balena a început să scuture din cap, astfel încât Packard și-a dat seama că cetaceului nu-i convenea că l-a înghițit.

El a estimat că a stat în interiorul balenei timp de 30-40 de secunde, înainte ca aceasta să iasă, în sfârșit, la suprafață.

Am văzut lumină și a început să-și scuture capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară”, a spus Packard. 

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite