Hair stylistul Cristina Grama lansează prima enciclopedie de hair design din România: care este scopul volumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hair stylistul Cristina Grama va lansa prima enciclopedie de hair design din România, sub numele de „Arte împletite în păr“.

Cartea poate fi un instrument preţios pentru profesioniştii din domeniu, pentru cei interesaţi de domeniul modei, dar şi o lectură ce are în prim plan corelarea dintre costum şi coafură. Lansarea va avea loc duminică, 27 noiembrie, în cadrul celui mai mare eveniment de hairstyle al anului, Gala Eternal Beauty, care va avea loc la Braşov.

Dupa cum susţine hair stylistul, scopul cărţii este nu numai „de a demonstra că se poate transforma în artă ceea ce la prima vedere pare o muncă bazată pe îndemânare“, ci şi de a percepe această zonă a civilizaţiei umane ca pe o „terapie pentru suflet“. De la străvechea civilizaţie a egiptenilor şi cea antică greco-romană, trecând prin Renaştere şi Baroc, incursiunea culturală a Cristinei Grama ajunge în epoca modernă, la stilul minimalist şi deconstructivism, la revoluţia hair styling-ului datorată progresului cinematografiei.

image

„Am scris această carte cu gândul la materialele pe care chiar eu le căutam şi nu le găseam, aşa că am dedicat mult timp studiului, practicii şi participării la cursuri până să ajung să împart aceste informaţii cu încredere şi bucurie. Obiectivul acestei cărţi este de a demonstra interacţiunea coafurii cu toate zonele artei (sculptura, arhitectura, pictura, muzica, dansul), cu psihologia, istoria, economia şi politica şi nu în ultimul rând cu simbolistica, spiritualitatea şi comunicarea“, spune Cristina Grama. 

Colecţiile Cristinei Grama, plecând de la proiectul „Alte arte“ în care s-a inspirat din mai multe zone ale României („J'adore Brâncuşi“, „Sarmizegetusa“, „Transilvania, mon amour“, „România Underground“ şi „Ecouri brâncoveneşti“) până la colecţii experimentale şi avangardiste, dar şi profunde, cu mesaje ca „Tinereţe fără bătrâneţe“, „Cunoaştere, creaţie, credinţă“, sunt prezentate în enciclopedia „Arte împletite în păr“.

Cristina Grama călătoreşte prin toate stilurile, pornind de la istoria coafurii, aducând informaţii şi reinterpretări din stilurile ce s-au dezvoltat în timp. „Este un ghid estetic, duce la un alt nivel ideea de total look. Astăzi nu mai poţi să priveşti omul fragmentat, el este o poveste de viaţă colorată, cu forme, proporţii, expresivitate şi unicitate. Ceea ce exprimă el vizual ne aduce foarte multă informaţie. Cu cât ai mai multe informaţii cu atât ai mai multe argumente şi câştigi încrederea celui cu care lucrezi“, este de părere Cristina Grama. 

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite