Cum ne aranjăm părul în 2017: împletituri greco-romane şi coafuri în stilul anilor ‘80 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tendinţele au fost stabilite şi în ceea ce priveşte coafurile anului viitor, multe fiind dezvăluite în cadrul prezentărilor prilejuite de Săptămânile modei. Bineînţeles, anual sunt organizate şi evenimente de hairstyling importante, unul dintre cele mai spectaculoase fiind Salon International de la Londra, care a avut loc la jumătatea  lunii octombrie şi unde s-au evidenţiat împletiturile, coafurile disco şi cele arhitecturale.

Cel mai mare eveniment din Europa dedicat stiliştilor profesionişti, Salonul International 2016 de la Londra, a oferit între 15 şi 17 octombrie reperele în materie de arannjare a podoabei capilare. Cunoscutul hairstylist român Cristi Pascu, a urmărit noutăţile şi două direcţii clare se profilează: coafurile romantice, de inspiraţie greco-romană, intens promovate şi în popularul serial de televiziune „Urzeala Tronurilor‟ ori în seria cinematografică „Stăpânul Inelelor‟, sau cele de inspiraţie retro, cu influenţe din era disco a anilor ’80.

„Aceste împletituri sunt lejere şi se fac foarte uşor. Este suficient să-ţi ondulezi părul pentru ca apoi să-ţi împleteşti două codiţe simple. Se mai poate prinde părul într-o coadă, pe care ulterior o putem lărgi uşor pentru a da impresia de messy hair‟, recomandă Cristi Pascu. Împletiturile au fost prezente în defilările mai multor designeri internaţionali pentru anul viitor, inclusiv la Emporio Armani.

image

O altă coafură care va câştiga teren în preferinţele reprezentantelor sexului frumos, ca de fiecare dată, este bobul, tunsoare despre care Pascu spune că nu iese niciodată din tendinţe. „În fiecare an se reinventează, mergând acum pe aspectul retro. Aceasta este o coafura specială, care te scoate tot timpul din anonimat şi te face vedeta serii. O asemenea coafură este însă ceva mai pretenţioasă şi este recomandată pentru evenimente mai deosebite. Pentru un astfel de look, hairstylistul trebuie să cunoască foarte bine tehnica ondulării părului. Ulterior, bobul poate fi accesorizat după cum vă doriţi. Accesoriile masive, metalice şi colorate sunt la mare căutare în anul 2017‟, după cum punctază hairstylistul. 

tendinte coafuri 2017 instagram

Iar accesorii poate însemna diademe lucrate fin şi agrafe vintage, poate chiar din metale preţioase sau catifea, dar şi bentiţe ornate cu tot felul de detalii complexe.

Bucle lejere şi cărare pe-o parte

O altă variantă de aranjare a părului pentru anul care vine sunt buclele vaporoase. Un tip de coafură uşor de executat, care poate fi adaptată fără mari eforturi atât unui look de zi, cât şi unui look de seară, diferenţa făcându-se prin simpla accesorizare. Pentru ca imaginea să fie una de impact, părul poate fi dat într-o parte.

image

„Cărarea într-o parte este în trend şi îi dă coafurii un aer spectaculos. Este o coafură inspirată din perioada disco a anilor ’80, însă reinterpretată şi adaptată tendinţelor actuale‟, explică hirstyilistul.
De asemenea, părul cu efect umed rezistă pe mai departe în preferinţele specialiştilor, dar şi diversele tipuri de coc. 

image

Fie că este vorba despre cocul lejer, realizat doar dintr-o parte a părului, restul podoabei capilare fiind lăsată liberă, de cocuri severe, care aduc aminte de cele ale balerinelor, sau de cele înnodate, o astfel de opţiune este destul de simplu de realizat. Şi coada simplă, la baza cefei, va fi o variantă care poate fi transformată într-o coafură de o eleganţă subtilă dacă înfăşurăm o paglică neagră pe un sfert din lungimea părului.

De la anii ’20 la anii ’80

O coafură elegantă, studiată, este cea inspirată de moda anilor ’20, cunoscută ca stilul flapper, cu onduleuri bine definite, realizate cu ondulatorul sau cu bigudiuri calde, şi apoi cât mai lipite de cap cu ajutorul unui fixativ. Coafurile flapper au fost etalate de manechine în prezentarea Stella McCartney pentru anul viitor.

image

Şi pentru că anul viitor este unul dedicat influenţelor anilor ’80, era imposibil să nu fie inflenţat şi hairstyling-ul de această perioadă. La Isabel Marant au fost prezente coafurile cu bucle care acoperă fruntea, în timp ce la Toshop Unique rezultatul final a fost unul rock, cu plete rebele şi aspect cât mai natural. 

image

Domnişoarele şi doamnele care au părul ondulat sau creţ natural se pot bucura să-şi poarte anul viitor podoaba capilară aşa cum este, definite eventual cu produse cosmetice de definire a şuviţelor.

Stil japonez cu influenţe hi-tech

Pentru pasionatele de modă care nu se tem să încerce coafuri avangardiste, hairstylistul Cristi Pascu anunţă o varietate de tunsori foarte scurte, hi-tech, cu trimitere clară la moda japoneză contemporană, preferate în special de tineri.

tendinte coafuri 2017 instagram

“Combinaţiile inedite de culori câştigă teren încet şi sigur şi în Europa, iar trendurile prezentate au fost bine primite pe scena de la Salon International de la Londra. În 2017 se poartă vopsitul în două sau mai multe nuanţe, care necesită o tehnică foarte bună de execuţie. În trend sunt combinaţiile de galben şi roz, gri cu bej sau mov cu alb. Linia tunsorii este arhitecturală, minimalistă, astfel încât straturile de culori să fie foarte bine evidenţiate, petru un efect spectaculos garantat‟, după cum a dezvăluit Cristi Pascu.

cristi pascu coafuri

FOTO Cristi Pascu, hairstylist 

Astfel, cine visează la o schimbare radicală a înfăţişării, părul tuns scurt şi mixurile de culori sunt condiţii esenţiale. “Spre exemplu, te poţi tunde periuţă şi partea superioară a coafurii să fie de un bej-arămiu, iar lateralele, tunse foarte scurt, să fie vopsite cu bleu-gri.”

tendinte coafuri 2017

Dacă pentru un stil clasic de coafură, avem împletiturile romantice, acestea pot oferi şi un aspect rebel, războinic, dacă le structurăm diferit, aşa cum s-a observat şi în prezentarea Alexander McQueen, inspirată de istoria Scoţiei. 

image

“Vorbim despre coafuri de avangardă, purtabile acum pe stradă. Este suficient să-ţi împleteşti părul pe lateral, iar restul să-l poţi prinde în cozi sau noduri, obţinând astfel un look mai mult decât îndrăzneţ. Acest tip de coafură se vede spectaculos pe culori mai deschise sau pastel decât pe culori închise. Recomand astfel vopsirea în nuanţe de blond, gri, roz sau bleu‟, mai spune Cristi Pascu, fondator al Academiei de Coafură care îi poartă numele.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite