Gucci a retras un pulover după ce a fost acuzat de rasism FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO CNN
FOTO CNN

Brandul de lux Gucci a retras de la vânzare un articol vestimentar, un pulover din lână, care a stârnit discuţii online, fiind considerat de mulţi jignitor.

Puloverul „balaclava“ negru, inclus în colecţia de primăvară, acoperă partea de jos a feţei şi este decupat în zona gurii, unde ţesătura imită buze roşii, scrie news.ro. 

Într-un comunicat, Gucci s-a scuzat pentru orice jignire adusă şi a confirmat retragerea obiectului vestimentar de la vânzare, scrie BBC.

„Gucci regretă profund şi prezintă scuze pentru ofensa cauzată de puloverul balaclava. Confirmăm că produsul a fost scos de pe piaţă“, au anunţat reprezentanţii celebrului brand. 

Compania a mai transmis că incidentul va fi transformat într-o învăţătură importantă pentru echipa Gucci şi că şi-a luat un angajament privind diversitatea.

Criticile aduse modelului pe platformele social media au făcut referire la stereotipul invocat. 

Multe dintre persoane au considerat că puloverul aduce ofense la adresa persoanelor de culoare, întrucât modelul întruchipează un chip de culoare. 

„Branduri mari precum Gucci creează «modă» ofensatoare, îşi cer scuze ulterior, după care declară «nu am ştiut». Nu-mi pasă de scuze. Aşa ceva este absolut inacceptabil“, a scris o persoană. 

Gucci nu este însă singurul brand implicat într-un astfel de scandal. Luna trecută, Prada a retras un accesoriu care se încadra aceluiaşi stereotip.

image

În noiembrie, Dolce & Gabbana a anulat prezentarea din Shanghai în urma unor acuzaţii de rasism. Casa de modă a publicat online un videoclip în care un model chinez mânca pizza şi paste cu beţe. În urma campaniei, considerată la nivel larg jignitoare, mai mulţi retaileri au hotărât să nu mai comercializeze produsele brandului.

D&G a mai stârnit o controversă în 2016, când a lansat o pereche de încălţări pe care a denumit-o „slave sandal“.

image
MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite