Comunitatea islamică, petiţie online împotriva Nike: „Este strigător la cer, o insultă pentru Islam“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii comunităţii islamice au demarat o petiţie online care cere brandului american Nike retragerea unei colecţii din magazine. Ei şi-au justificat acţiunea şi au explicat care este motivul.

Membrii comunităţii islamice solicită companiei Nike să retragă de pe piaţă unul dintre produse, deoarece aceştia susţin că logo-ul de pe talpă seamănă cu simbolul arab pentru „Allah“ (Dumnezeu – n.r.), relatează CBS News.

Saiqa Noreen, bărbatul care a creat o petiţie online în care cere ca Nike să retragă din magazine produsul „Nike Air Max 270“, spune că simbolul de pe talpa pantofului sport „va fi mai mult ca sigur călcat, lovit şi se va murdări de noroi sau mizerie“.

„Este strigător la cer că Nike permite numele lui Dumnezeu pe un pantof. Este nepoliticos şi foarte jignitor faţă de comunitatea islamică. Este o insultă pentru Islam, în timp ce Islam îndeamnă la compasiune, bunătate şi dreptate pentru toţi“, continuă el.

Până acum, petiţia a strâns peste 26,000 de semnături din totalul necesar de 35,000. Aceasta mai solicită, totodată, cunoscutului brand american să inspecteze şi restul colecţiei din care face parte pantoful sport şi astfel orice produs cu acelaşi logo să fie retras: „De asemenea, cerem o inspecţie mai amplă a tuturor produselor înainte ca acestea să fie scoase pe piaţă“.

petitie nike stat islamic foto captura foto

FOTO Captură foto

Unele dintre persoanele care au semnat deja petiţia au expus motivele lor personale pentru care s-au alăturat demersului. Majoritatea a spus că logoul Nike este „lipsit de respect“ şi „o insultă“ la adresa religiei lor. Aceştia consideră că Nike ar trebui să-şi ceară scuze, însă compania nu a transmis nicio declaraţie pe acest subiect. 

Nu este prima problemă dintre statul Islamic şi compania Nike. În 2017, toate produsele Nike au fost interzise în teritoriile controlate de ISIS în Irak şi Siria, deoarece numele companiei vine de la cel al zeiţei greceşti a victoriei, Nike, promovând astfel o religie politeistă, contrară principiilor islamice. 

De asemenea, în 2015 Daily Mail a prezentat un pliant care ar fi fost distribuit de ISIS în Raqqa şi care avertiza asupra conotaţiilor denumirii Nike, care ar semăna şi cu un termen obscen, şi anunţa pedepse dure pentru cei care poartă totuşi astfel de articole sport. 

Şi în anul 1990, Nike a avut parte de o controversă asemănătoare cu un logo, însă atunci, compania şi-a cerut scuze. 

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite