FOTO 365 de costume inspirate din poveştile pentru copii, purtate 365 de zile de o tânără îndrăzneaţă din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saba şi-a stilizat singură toate cele 365 de ţinute FOTOGRAFII theme-me.com
Saba şi-a stilizat singură toate cele 365 de ţinute FOTOGRAFII theme-me.com

O tânără din Australia şi-a propus ca timp de un an să poarte numai ţinute croite exclusiv de ea şi inspirate de personajele din poveştile pentru copii. La sfârşitul experimentului, garderoba lui Mary Saba a numărat 365 de costume pentru care, aşa cum ea însăşi mărturiseşte, nu a cheltuit mai mult de 440 de dolari.

Artista în vârstă de 27 de ani, originară din Sydney, a reuşit să ducă la bun sfârşit un experiment demarat în 2012, cu ocazia propriei zile de naştere.

La momentul respectiv, Mary Saba îmbrăcată în Scufiţa Roşie (foto) a acceptat provocarea de a se costuma zi de zi, timp de un an, asemenea unui personaj din poveşti, relatează publicaţia „Daily Mail“.

image

Curajoasă şi plină de entuziasm, tânăra a călătorit cu mijloacele de transport în comun şi a mers la serviciu pentru un an deghizată în Micuţa Sirenă, Xena, King Kong, Batman (foto), Minnie Mouse şi Marilyn Monroe.

image

„Cei mai mulţi oameni adoră să scrie, să danseze sau să joace sport. În cazul meu situaţia se schimbă. Eu iubesc să croiesc şi să port costume“, a scris tânăra pe blogul ei.

image

În ciuda numărului mare de piese pe care le-am îmbrăcat, Saba a explicat că nu a cheltuit mai mult de 440 de dolari. Potrivit declaraţiilor sale, ţinutele au fost croite din plastic, carton şi accesorizate cu diverse elemente culese de pe rafturile unui magazin de caritate. 

De ziua internaţională a stângacilor (13 august), Saba s-a costumat în Ned Flanders, celebrul personaj din desene animate

image

Experimentul iniţiat de tânăra din Australia completează seria proiectelor fotografice relizate pe parcursul anului acestuia. Astfel, săptămâna trecută Christina Dean, o femeie din Marea Britanie, a reuşit să încalce normele impuse de industria modei şi a purtat, timp de 365 de zile, articole vestimentare cumpărate de la second hand.  În fiecare lună, Dean vizita magazinele care comercializau haine la mâna a doua şi îşi alegea aproximativ 30 de ţinute.

 „Există haine prost realizate, neîngrijite, rupte, pătate, stricate. Dar, dincolo de această pierdere imensă, există haine incredibile, care aparţin sau nu unor branduri cunoscute, sunt de calitate, vintage sau noi, cusute manual sau cu croieli extrem de fine. Am purtat de toate anul acesta“, a declarat Christina Dean jurnaliştilor de  „The Guardian”.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite