Florile pe care să nu i le oferi niciodată unei femei, de 8 Martie. Cele mai proaste alegeri

0
Publicat:

8 martie, Ziua Internaţională a Femeii, este un prilej excelent de a oferi flori reprezentantelor sexului frumos. Nu orice floare e însă potrivită acestei sărbători.

Buchet de flori, FOTO arhivă
Buchet de flori, FOTO arhivă

„Fie ca primăvara iubirii să-ţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 Martie fericit!”- așa sună unul dintre miile mesaje transmise cu acest prilej, care face trimitere la flori.

Sunt însă flori total nepotrivite când vine vorba să le oferi în dar.

Florăresele nu vor recomanda niciodată florile sau buchetele de flori artificiale, ele fiind total neinspirate (și mai ales cu ocazia zilei de 8 Martie). Mai mult, acestea au fost asociate, întotdeauna, cu înmormântările, potrivit Click!

Un buchet de flori naturale, cât mai frumoase, reprezintă, cu siguranță, o alegere mai bună. Dar, atenție! Evită totuși firele de lalea, zambilă sau frezie. Majoritatea dintre ele sunt colorate artificial, iar întrebuințarea lor este mai mult pentru evenimentele tematice.

Nu oferi unei femei lalele galbene!

O altă recomandare este să nu oferi unei femei lalele galbene. Această culoare reprezintă sentimentul geloziei, al trădării. De asemenea, un buchet de lalele galbene poate transmite ideea de despărțire, de sfârșit.

Citește în Click ce flori ar trebui să oferi, și ce să eviți!

 Simbolistica lalelei galbene a evoluat de-a lungul timpului. În urmă cu ceva vreme, această floare simboliza dragostea unilaterală, care este lipsită de speranţă. La polul opus sunt laleaua albă și cea roșie. Laleaua albă reprezintă puritate, dar însemnătatea sa include şi respect. Din acest motiv, un buchet de lalele albe este ideal atunci când vreţi să vă cereţi scuze pentru o greşeală. Laleaua roşie, în schimb, este ideală dacă vrei să exprimi sentimente foarte puternice.

Nici garoafele nu sunt potrivite

Garoafele sunt asociate, de asemenea, cu florile cumpărate pentru a fi duse la înmormântări. Așadar, nu te gândi să impresionezi femeile specială din viața ta cu un buchet de garoafe.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite