Directorul de creaţie de la Balenciaga renunță la stilul provocator: „Coincidente neglijente și nefericite“

0
Publicat:

 Demna, directorul de creaţie al casei de modă Balenciaga din Spania, a promis într-un interviu pentru Vogue că îşi va schimba abordarea "provocatoare", după o controversă declanşată de o campanie care amesteca copii şi accesorii cu conotaţii sexuale, informează AFP vineri.

Designerul de la Balenciaga renunță la stilul provocator în creațiile sale FOTO Profimedia
Designerul de la Balenciaga renunță la stilul provocator în creațiile sale FOTO Profimedia

"Am văzut multe drame în viaţa mea, dar aceasta a fost deosebit de dificilă de trăit, o greşeală din care trebuie să înveţi", a declarat designerul georgian, care a fugit de război în copilărie, în acest lung interviu în exclusivitate, relatează Agerpres.

El a lăsat să se înţeleagă că următoarea sa prezentare, programată pentru data de 5 martie, va fi diferită de prezentările anterioare ale Balenciaga.

"Vreau să îmi schimb abordarea, nu doar în ceea ce priveşte modul în care îmi realizez colecţiile, ci şi în maniera în care le prezint", a declarat el, adăugând că următoarea defilare va avea loc într-un "cadru deliberat simplu pentru a permite tuturor să se concentreze asupra colecţiei".

"Defilarea va fi în principal o ocazie de a prezenta colecţia, mai degrabă decât de a crea un eveniment. Mi-am dat seama că această abordare poate împiedica atenţia acordată muncii mele reale", a continuat el.

Campania care a stârnit revoltă

Kanye West a fost cel care a deschis ultimul show Balenciaga, în noroi, în toamnă. Casa a întrerupt colaborarea cu rapperul în octombrie, după derapajele sale antisemite. Dar o campanie publicitară din noiembrie a fost cea care a stârnit revoltă. În unele dintre imagini, rapid retrase, se putea vedea un copil stând pe o canapea sau pe un pat, ţinând în mână o geantă în formă de ursuleţ de pluş, având centuri negre inspirate din BDSM, o practică sexuală sadomasochistă.

Internauţii au remarcat, de asemenea, că într-o altă fotografie, o geantă al cărei design a fost creat în colaborare cu Adidas a fost pozată într-un decor de birou deasupra unor foi pe care erau tipărite extrase dintr-o hotărâre a Curţii Supreme a SUA privind pornografia infantilă.

"A fost un ansamblu de coincidenţe neglijente şi nefericite, dar nu intenţionate", a comentat Demna Gvasalia.

"Cred că natura provocatoare a lucrărilor mele a fost adesea interpretată greşit (...) Prin urmare, nu mai doresc să folosesc acest termen ("provocator", n.red) pentru a mă referi la creaţiile mele", a conchis designerul.   

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite