Balenciaga, acuzații de pedofilie. A retras campania de Crăciun, în care apar copilași cu ursuleți în costume BDSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra casă de modă Balenciaga a retras campania de Crăciun Toy Stories, după un val uriaș de reacții și acuzații de pedofilie, din cauza fotografiilor folosite.

Copiii apar fotografiați alături de ursuleți de pluș în costume BDSM
Copiii apar fotografiați alături de ursuleți de pluș în costume BDSM FOTO Captură

Fotografiile în care apar copii de doar câțiva ani ținând în brate ursuleți de pluș îmbrăcați în costume BDSM au stârnit revolta internauților care au sancționat imediat campania de Crăciun a casei de modă, potrivit The Independent. Ursuleții respectivi sunt gentuțe-accesoriu.

Brandul de lux spaniol a retras imediat fotografiile de pe site și din rețelele sociale și și-a cerut scuze într-o postare pe Instagram.

Marți, casa de modă spaniolă a emis o declarație în povestea sa de pe Instagram: „Ne cerem scuze sincer pentru orice jignire adusă prin campania noastră de sărbători. Gentuțele-ursuleț de pluș nu ar fi trebuit prezentate alături de copii. Am scos imediat campania de pe toate platformele“. Între timp, Balenciaga a șters toate postările și fotografiile de pe Instagram.

Ședința foto a prezentat modele-copii care șineau în brațe gențile-ursuleț, accesorii care au fost prezentate de casa de modă la Paris Fashion Week, în această toamnă. Internauții au spus că fotografiile sunt „dezgustătoare“, deoarece „echipamentul“ jucăriilor de pluș era unul tipic BDSM, cu maieuri din plasă, hamuri și „zgardă“ din piele.

Balenciaga 1 Foto Captura JPG

Rețelele sociale au fost pline de mesaje dure și la adresa fotografului campaniei, Gabriele Galimberti, care este fotograf National Geographic. La rândul său, acesta a scris într-o postare pe Instagram că nu a avut nicio implicare în alegerea decorului și a obiectelor, colaborând cu brandul de modă strict în calitate de fotograf. Acesta a precizat că este obligat să ia poziție, în urma „sutelor de mail-uri și mesaje pline de ură pe care le-am primit ca urmare a fotografiilor pe care le-am făcut pentru campania Balenciaga“.

Nu sunt în măsură să comentez alegerile Balenciaga, dar trebuie să subliniez că nu am avut dreptul în niciun fel să aleg produsele, modelele sau combinația dintre acestea. În calitate de fotograf, mi s-a cerut exclusiv să fac fotografiile în conformitate cu stilul meu. Ca de obicei, la o ședință foto pentru o campanie comercială, direcția campaniei și alegerea obiectelor fotografiate nu aparține fotografului“, a scris Gabriele Galimberti pe Instagram.

Casa Balenciaga a încheiat recent colaborarea cu Kanye West, după ce acesta a făcut o serie de comentarii antisemite în rețelele sociale.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite