De ce se oferă ciocolată de Ziua Îndrăgostiților. Cine a creat prima cutie în formă de inimă

0
Publicat:

Cutiile de ciocolată în formă de inimă au devenit un simbol de Valentine's Day, în întreaga lume. Dar de unde a pornit, de fapt, această tradiție? În timp ce rădăcinile Zilei Îndrăgostiților merg până în epoca romană, oferirea bomboanelor de ciocolată este un obicei mult mai recent.

Obiceiul de a oferi ciocolată a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea FOTO Arhivă
Obiceiul de a oferi ciocolată a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea FOTO Arhivă

Istoria Zilei Îndrăgostiților este legată doi sfinți romani diferiți, ambii pe nume Valentin și niciunul având vreo legătură cu dragostea romantică. Deși legenda spune că originalul Sfântul Valentin a fost un preot care a făcut căsătorii ilegale pentru soldații împăratului Claudius, nu există dovezi care să sugereze că acest lucru sa întâmplat vreodată, notează History.com.

Prima mențiune despre Ziua Îndrăgostiților ca o sărbătoare romantică a apărut în scrierile lui Geoffrey Chaucer, în 1382. Odată cu perioada medievală a apărut o nouă atenție asupra iubirii, a curtărilor ilicite, dar caste. Cavalerii dădeau trandafiri fecioarelor lor și le celebrau frumusețea în cântece, de departe. Dar zahărul era încă o marfă prețioasă în Europa, așa că nu se vorbea despre schimbul de cadouri cu bomboane.

Cine a creat prima cutie de ciocolată de Ziua Îndrăgostiților

Până în anii 1840, Ziua Îndrăgostiților a pus stăpânire pe cea mai mare parte a lumii vorbitoare de limba engleză. Era epoca de aur a lui Cupidon: victorienii prudenți adorau noțiunea de iubire curtenească, venind cu felicitări și cadouri elaborate.

În ajutor a venit Richard Cadbury, descendentul unei familii britanice de producatori de ciocolată, care a fost responsabil de vânzări într-un moment crucial din istoria companiei sale. Cadbury și-a îmbunătățit recent tehnica de fabricare a ciocolatei, astfel încât să extragă unt de cacao pur din boabele întregi, producând ciocolată de băut, mai gustoasă decât încercaseră vreodată majoritatea britanicilor.

Acest proces a dus la o cantitate în exces de unt de cacao, pe care Cadbury l-a folosit pentru a produce mai multe varietăți de ceea ce se numea atunci „mâncarea ciocolatei”.

În încercarea de a diversifica oferta de ciocolată și de a stimula vânzările, Richard Cadbury a avut ideea de a crea cutii speciale de ciocolată, decorate cu inimi și mesaje romantice, destinate sărbătorii de Valentine's Day. Aceste cutii au devenit extrem de populare și au captivat imaginația oamenilor din acea vreme.

Deși Richard Cadbury nu a brevetat cutia în formă de inimă, se crede că el a fost primul care a produs una. Cadbury a comercializat cutiile ca având un dublu scop: când ciocolatele au fost mâncate toate, cutia în sine era atât de frumoasă încât putea fi folosită din nou și din nou pentru a păstra amintiri, de la șuvițe de păr la scrisori de dragoste.

Cutiile au devenit din ce în ce mai elaborate până la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, când zahărul a fost raționalizat și sărbătorile de Ziua Îndrăgostiților au fost reduse. Dar cutiile Cadbury din epoca victoriană încă există și multe sunt moșteniri de familie prețuite sau obiecte valoroase, oferite de colecționari.

Astăzi, oferta de ciocolată pentru Valentine's Day este incredibil de diversificată, cuprinzând o gamă largă de arome, forme și ambalaje, de la ciocolată fină belgiană la bomboane umplute cu diverse creme și arome exotice.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite