Ziua Îndrăgostiților în jurul lumii: țara în care femeile oferă cadouri bărbaților de Valentine's Day

0
Publicat:

Pe măsură ce data de 14 februarie se apropie, inimile îndrăgostiților din întreaga lume încep să bată mai tare, pregătindu-se pentru celebrarea iubirii într-un mod unic. Modul în care se sărbătorește Valentine's Day variază, în funcție de tradițiile și obiceiurile locale.

În Japonia și Coreea de Sud femeile oferă cadouri bărbaților de Valentine's FOTO Arhivă
În Japonia și Coreea de Sud femeile oferă cadouri bărbaților de Valentine's FOTO Arhivă

Iată câteva exemple de cum este marcată Ziua Îndrăgostiților în diferite colțuri ale lumii:

Japonia

În Japonia, Ziua Îndrăgostiților este cunoscută sub numele de „Valentine's Day pentru Bărbați”. Aici, femeile sunt cele care oferă cadouri bărbaților, în special ciocolată. Există două tipuri de ciocolată oferită: „giri-choco” (ciocolată de obligație), oferită colegilor, șefilor sau prietenilor, și „honmei-choco” (ciocolată adevărată), oferită partenerului romantic, potrivit catine.ro.

Coreea de Sud

În Coreea de Sud, Ziua Îndrăgostiților este cunoscută sub numele de „Ziua Bărbaților”. Aici, tradiția este similară cu cea din Japonia, cu femeile oferind cadouri bărbaților. În schimb, pe 14 martie, cunoscută sub numele de „Ziua Albă”, bărbații aduc cadouri femeilor, orice, mai puțin ciocolată.

Finlanda

În Finlanda, Ziua Îndrăgostiților este considerată mai mult o sărbătoare a prieteniei decât a iubirii romantice. Ziua este marcată prin schimbul de cadouri simbolice între prieteni, în special cărți și felicitări cu mesaje precum :„O zi fericită a prietenilor!”.

Marea Britanie

În Marea Britanie, tradițiile de Valentine's Day includ diverse obiceiuri și ritualuri. În unele regiuni, fetele își pun frunze de dafin sub pernă în speranța de a-și visa viitorul soț, în acea noapte. În trecut, persoanele singure mergeau la casele celor pe care îi admirau și strigau în fața acestora, un obicei cunoscut sub numele de „valentine's knock”.

Franța

În Franța, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită cu romantism și eleganță. În loc de a sărbători doar cuplurile, francezii marchează această zi ca un prilej de a sărbători prietenia și dragostea. Un obicei tradițional este acela de a săruta sub vâsc, o plantă considerată aducătoare de noroc și iubire. Similar obiceiului din Regatul Unit, în ajunul Sfântului Valentin, persoanele singure mergeau la casele celor pe care îi admirau și strigau în fața acestora. Dacă erau respinși, reveneau a doua zi și ardeau pozele persoanelor care i-au respins. Obiceiul a fost interzis.

Italia

În Italia, Ziua Îndrăgostiților este celebrată cu muzică, dans și romantism. În timp ce obiceiurile locale variază în funcție de regiune, cuplurile obișnuiesc să-și petreacă această zi împreună, să se ofere unul altuia cadouri simbolice și să se bucure de cină într-un cadru romantic. Fetele nemăritate se trezesc dis-de-dimineață și se așează la fereastră, sperând că primul bărbat pe care îl vor vedea, sau unul care seamănă cu el, va deveni soțul lor în acel an.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite