De ce nu ar trebui să împarți niciodată patul cu animalul tău de companie, mai ales în luna septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au dezvăluit motivul șocant pentru care ar trebui să țineți departe de pat animalele de companie. Atunci când vine vorba de anumite perioade ale anului, împărțirea patului nostru cu animalele de companie poate prezenta riscuri pentru sănătate și poate afecta serios igiena somnului.

Animalele de companie vin la pachet cu riscuri pentru sănătatea noastră FOTO Shutterstock
Animalele de companie vin la pachet cu riscuri pentru sănătatea noastră FOTO Shutterstock

De la inducerea astmului de la animalele de companie până la febră, experții vă descurajează cu tărie să o faceți.

Deci de ce este atât de rău? Și este motivul suficient pentru a ne scoate prietenii blănoși din pat? Din păcate, s-ar putea să fie. Iată de ce nu ar trebui să împarți niciodată patul cu animalul tău de companie, în special în luna septembrie, relatează yahoo.com

Potrivit unui studiu recent publicat la National Library of Medicine , jumătate dintre animalele de companie dorm pe paturile proprietarului. Din această jumătate, aproximativ 30% dorm sub plapumă când sunt în pat. Acest lucru nu numai că te expune riscului de a fi nevoit să scapi de purici din patul tău sau de bacteriile din exterior, dar înseamnă, de asemenea, că este posibil să ai și păr de animale în patul tău.

Mătreața reprezintă fulgi mici de piele care cad de pe toate animalele cu blană, păr sau pene. Animalele dvs. de companie vor elimina mai multă păr în lunile de tranziție, cum ar fi septembrie, motiv pentru care nu este recomandat să le primiți în patul dumneavoastră în această perioadă specială a anului.

Determină îngustarea căilor respiratorii

Dr. Deborah Lee, expert de la Dr Fox Online Pharmacy, evidențiază riscurile pentru sănătate: „Părul de la animalele de companie este o cauză frecventă de alergie la copii și adulți și poate provoca rinită alergică, dermatită, urticarie și simptome de astm. Când inhalați particulele în plămâni, celulele imune ale corpului recunosc antigenul de câine sau pisică ca o substanță străină care reprezintă o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră”, continuă Dr. Deborah Lee.

Ca urmare, este inițiată o reacție inflamatorie și este eliberat un anticorp numit Ig E. Celulele numite mastocite eliberează histamina, care provoacă contracția mușchilor netezi, determinând îngustarea căilor respiratorii, ceea ce înseamnă că nu poate intra atât de mult aer în plămâni. "

Astmul indus de animalele de companie vine la pachet cu simptome precum tusea, respirația șuierătoare sau senzația de apăsare în piept.

 Având în vedere acest lucru, Happy Beds a împărtășit câteva sfaturi și trucuri pentru a menține părul de animale la un nivel minim și pentru a crește fluxul de aer sănătos la maximum.

Cum să scapi de părul animalelor de companie

Iată câteva modalități ușoare, dar eficiente de a elimina părul din casă:

1. Folosiți un purificator de aer

Doar pentru că îți lași animalul de companie într-un pat nu înseamnă că nu te va afecta și în alte camere. De aceea, experții recomandă să investești într-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer .

Acest lucru va îmbunătăți calitatea generală a aerului din spațiul dvs., eliminând în același timp orice germeni de praf prezenți în aer. Un purificator de aer este deosebit de bun dacă tu sau cineva cu care locuiești suferi de alergii sau astm.

2. Role de scame

Acum, aceasta nu este cea mai bună modalitate de a obține o curățare profundă sau chiar una care va face truc pe termen lung, dar este perfectă pentru o curățenie rapidă. Dacă nu aveți timp să curătați complet casa, atunci o rolă de scame vă poate ajuta. Alegeți o rolă de scame reutilizabilă sau lavabilă, sunt mai eficiente.

3. Investește în accesorii pentru părul de animale la aspirator

Deși acest lucru te poate costa puțin mai mult, a avea instrumentele potrivite pentru curățenie îți va face viața mult mai ușoară. Multe mărci de aspiratoare oferă pachete specializate de accesorii care au fost concepute pentru a face procesul de îndepărtare a părului cât mai ușor posibil.

4. Îngrijirea zilnică a animalelor de companie

Rareori avem timp să ne îngrijim animalele de companie în fiecare zi, dar pur și simplu periajul zilnic poate reduce semnificativ cantitatea de păr rămasă în casă.

Cel mai bine este să faceți acest lucru afară, dacă este posibil, deoarece va exista păr liber în exces plutind prin aer. 

5. Spray pentru balsam rufe

Un alttruc accesibil, dar eficient, recomandat de Happy Beds sugerează: „Amestecați un capac plin cu balsam de rufe cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați această soluție pe zonele cu păr de animale și lăsați-o să stea aproximativ 15 minute. Acest lucru îl va face mai ușor de îndepărtat cu o rolă de scame, aspirator sau perie.

6. Îngrijire profesională

Împreună cu periajul zilnic, o idee grozavă ar fi, mai ales când anotimpurile se schimbă, să duceți animalul de companie pentru a fi tuns și spălat. Acest lucru va face diferența atunci când vine vorba de a lăsa blana prin casă.

Deși este o cheltuială suplimentară, dacă vrei să dormi mai bine și să te asiguri că plămânii tăi nu preiau toate acele particule, salonul pentru animale de companie este un loc minunat pentru a începe.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite