Ce alimente sunt interzise pisicilor

0
Publicat:

Pisicile sunt dintre cele mai îndrăgite animale de companie. Sunt foarte iubitoare și jucăușe, ceea ce le face niște companioane grozave. Dar sunt și foarte pofticioase, iar cei mai mulți stăpâni de pisici nu rezista când le văd cum cerșesc și le oferă din mâncarea lor.

Alimente care sunt interzise piscilor  FOTO Shutterstock
Alimente care sunt interzise piscilor FOTO Shutterstock

Specialiștii însă ne atrag atenția că unele alimente nu sunt recomandate pisicilor. Ba, din contră, le sunt interzise câteva dintre ele, despre care noi credem că sunt foarte sănătoase.

Alimentația le influențează săntatea pisicilor, exact ca și în cazul oamenilor. De aceea, atunci când ele „cerșesc” din mâncarea ta, cel mai bine este să le oferi altceva, din mâncarea specială pentru ele.

Iată ce alimente sunt interzise pisicilor:

Laptele și produsele lactate

Știm cu toții că pisicle adoră laptele dar, de fapt, ele sunt intolerante la lactoză, iar sistemul lor digestiv este incapabil să proceseze laptele. Asta duce la diaree sau alte complicații care pot fi foarte neplăcute.

Carne crudă și pește crud

Ca și pentru om, carnea crudă poate fi periculoasă, din cauza bacteriilor pe care le poate conține. În peștele crud se găsește o enzimă care poate cauza probleme neurologice grave, până la convulsii și comă, arată The Pet Club.

Ton

Deși, atunci când îi simt mirosul se vor purta nebunește, va trebui să te abții, sau cel mult să le dai cu măsură acest aliment. Tonul le poate provoca anemie, dar în cantități prea mari poate duce la otrăvire cu mercur.

Ouă crude

Ouăle crude îi pot provoca intoxicații alimentare. De asemenea, albușul conține o proteină care îi poate afecta sănătatea pielii și a blăniței.

Grăsimi și oase

Grăsimea, crudă sau gătită, poate duce la pancreatită. Oasele sunt de evitat pentru c există riscul să se înece cu ele sau să îi perforeze intestinele.

Ficatul

Ficatul este un aliment bun, dar trebuie dat cu măsură. În cantități prea mari, îi poate provoca deficiență de vitamina A, care pe termen lung are efecte grave pentru sănătate.

Mâncarea pentru câini

Unii posesori de animale hrănesc și pisicile și câinii cu aceeași hrană. Specialiștii spun că este greșit, deaorece alimentele pentru câini conțin alți nutrienți, care nu sunt potriviți pentru pisici.

Dulciuri, cafeină și alcool

Dulciurile sunt dăunătoare pentru ficat, în special ciocolata. Cafeina, prezentă în unele medicamente, le poate fi fatală. De asemenea, alcoolul le afectează creierul și ficatul.

Aceste alimente sunt considerate cele mai utilizate în alimentația pisicilor, deși ar trebui evitate pe cât posibil.

Spre deosebire de câini, pisicile sunt carnivore, de aceea alimentația lor trebuie să conțină foarte multe proteine. De aceea, veterinarii recomandă ca acestea să fie hrănite exclusiv cu hrană pentru pisici, alternativ, uscată și umedă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite