Cum să folosim corect șervețelul la restaurant. Sfaturi de la un expert în etichetă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ați folosit greșit șervețelul de la restaurant, expertul în etichetă William Hanson vă poate ajuta.

William Hanson, expert în etichetă FOTO: captură video
William Hanson, expert în etichetă FOTO: captură video

Hanson a realizat un videoclip TikTok care a devenit viral, cu peste 670.000 de vizualizări, în care explică ce trebuie și ce nu trebuie să faci cu șervețelul, scrie dailymail.co.uk.

În videoclipul postat și pe Instagram, Hanson, Merlinul manierelor explică faptul că șervețelul, atunci când pleci de la masă și intenționezi să te întorci, se pune pe scaunul tău sau pe brațul scaunului, dacă acesta are unul.

Sfat profesional: "nu-l puneți niciodată pe spătarul scaunului".

Acesta continuă: "Dacă plecați complet de la masă pentru că ați terminat de mâncat, acesta va fi așezat într-o grămadă ordonată în partea stângă a mesei. Nu este nevoie să o împăturiți într-o formă ordonată. Și cu siguranță nu o pliați în formă de lebădă  comună!".

Există vreun loc pe masă unde este interzis să puneți servețelul?

Hanson a declarat pentru MailOnline Travel: "Da, evitați orice lucru precum farfuria sau tacâmurile. O suprafață goală este tot ce aveți nevoie - de obicei, spațiul din stânga setului unde se afla farfuria cu pâine când ați început să mâncați, dar care va fi fost curățat după primul sau principalul fel de mâncare'.

Aceleași reguli se aplică și în cazul șervețelelor de hârtie. Potrivit specialistului, șervețelele de hârtie au tendința de a zbura, în special atunci când mâncăm în curent de aer sau în aer liber. ”Ar fi bine să puneți șervețelul sub farfurie după ce ați terminat de mâncat, pentru a o îngreuna".

Dacă un șervețel are firimituri pe el, răspunsul lui Hanson este următorul: "Puteți să le aruncați ușor pe podea, dar numai dacă sunt câteva. În caz contrar, lăsați-le acolo și aveți grijă cum împăturiți șervețelul la sfârșit pentru a încerca să rețineți firimiturile înăuntru".

Rolul șervețelului nu este doar de a prinde firimiturile de pe poală, ci și de a șterge atât mâinile, cât și gura.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite