La ce să fii atent când alegi un produs tradiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un alt criteriu care te ajută să alegi produse tradiţionale este să le cumperi din magazinele specializate
Un alt criteriu care te ajută să alegi produse tradiţionale este să le cumperi din magazinele specializate

Cu toţii ştim că produsele româneşti, cele care ne aduc aminte de preparatele bunicii, sunt mai gustoase şi sănătoase. Deşi le găsim pe rafturile multor magazine, de multe ori ne este dificil să recunoaştem un produs 100% autentic.

Gama tot mai variată de produse de pe piaţă şi numărul tot mai mare de magazine cu alimente tradiţionale ne pot îngreuna alegerile.

Conform definiţiei, un produs tradiţional este unul realizat din materii prime, dar care are la bază o reţetă şi un procedeu de prelucrare tradiţionale.

„Într-o astfel de piaţă, unde tradiţia şi autenticitatea se pierd printre numeroasele produse care imită autenticul, produsele 100% româneşti sunt greu de recunoscut. Cu cât oferta de produse aşa-zis tradiţionale creşte, cu atât clientul rămâne vulnerabil, mai ales în cazul în care nu se informează cu privire la ce înseamnă de fapt un produs tradiţional şi nu ştie nimic despre producător“, afirmă Daniela Niculescu, directorul general al mărcii CEFF (Certified E-Friendly Food, marcă ce atestă că produsele alimentare nu conţin aditivi alimentari potenţial dăunători).

Verifică eticheta produsului

Cea mai simplă metodă prin care poţi verifica dacă un produs este tradiţional atestat, mai ales dacă te afli deja în faţa raftului, este să cauţi logo-ul naţional pe etichetă.

Află şi alte sfaturi care să te ajută să recunoaşti produsele tradiţionale pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite