Cum ne îmbrăcăm de Revelion: alegeri vestimentare de efect şi în tendinţe FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII Getty Image, Hepta
FOTOGRAFII Getty Image, Hepta

Petrecerea de sfârşit de an reprezintă unul dintre momentele când orice femeie îşi doreşte să fie admirată. Ei bine, Anul Nou poate să vină liniştit pentru că trendurile ne ajută mai mult ca niciodată. Stilul strălcitor al anilor ’80 şi ’90 sunt în vogă, iar cu ajutorul consultantului de imagine Raluca Dobrovolschi am trasat regulile ţinutei care vă va transforma în vedeta party-ului.

Pentru orice pasionată de modă, petrecerea de Anul Nou poate reprezenta prilejul de a inaugura tendinţele anului următor în fashion. Sfaturile consultantului vestimentar Raluca Dobovolschi vin să ordoneze liniile generale stabilite de luni bune la nivel internaţional astfel încât ţinuta de Revelion să fie compusă după toate regulile modei.

Bineînţeles, primul lucru care trebuie luat în considerare atunci când gândim o ţinută este locul unde va avea loc party-ul de Anul Nou şi specificul acesteia. Pentru că poate fi de la o petrecere organizată acasă la cei mai buni prieteni la o noapte petrecută într-u club în vogă, într-un restaurant sau un bal la Palatul Parlamentului.

image

FOTO Consultantul de imagine Raluca Dobovolschi

Modele care ne pot inspira în alegerea vestimentaţiei avem destule, iar Raluca Dobrovolschi ne sfătuieşte să ne orientăm cu încredere către perioada unora dintre cei mai îndrăzneţi ani în fashion.

Pentru prima dată de când s-au încheiat, anii ’80 şi ’90 vin în prim planul modei, făcând astfel deliciul celor care şi-au trăit copilăria sau adolescenţa în acea perioadă. Pentru a compune ţinute care să redea într-un mod fidel moda anilor ’80, ne vom inspira din imagini cu figuri emblematice precum regina muzicii pop Madonna, prinţesa Diana, actriţele Joan Collins sau Jane Fonda. Fiecare dintre ele avea o abordare proprie a modei: extravagantă, matur-elegantă, ladylike, sportivă, recomandă Dobrovolschi.

Exces vestimentar controlat

Aşadar, o linie comună a pieselor care vor forma o astfel de ţinută, reprezintă un bun punct de pornire. Un prim sfat în ceea ce priveşte asamblarea unui outfit în ideea anilor ’80-’90 este să evităm asocierea culorilor neon cu sacourile cu umeri ampli sau a corsetelor structurate cu încălţăminte sport. „Anii ‘80 au fost, totuşi, perioada de cea mai mare experimentare şi exces din istoria modei, aşa că, odată ce am stabilit elementele unei ţinute, nimic nu este prea mult: şi o coafura cu volum, şi cercei metalici de mari dimensiuni, şi un machiaj intens şi o rochie din lurex sau din catifea, cu spatele gol sau cu umeri supradimensionaţi. O altă opţiune poate consta într-un corset cu cupe preformate, jachetă amplă din paiete, fustă scurtă, dresuri plasă, escarpeni stiletto“, recomandă specialistul.

tendinte creatie emanuel ungaro getty

Colecţia Saint Laurent pentru toamna-iarna 2016/2017, dar şi cea pentru primăvara-vara lui 2017 au inclus rochii cu umeri bufanţi şi mâneci lungi, fuste scurte şi mulate, amplu decoltate, sacouri în culori metalizate, alături de coafuri rebele şi cercei lungi.

tendinte revelion 2017

Chiar dacă excesul este permis anul acesta în cazul unei ţinute de Revelion, trebuie să cântărim bine felul în care vom combina piesele, altfel riscăm să arătăm ca un pom de Crăciun. Şi asta pentru că în tendinţe este şi machiajul cu farduri sclipitoare sau rujul dramatic, în culori puternice, de la roşu închis la maro şi chiar negru, regăsit şi la Marc Jacobs şi Vivienne Westood. Iar o ţinută strălucitoare trebuie completată în mod armonios cu alte astfel de accente glamour.

tendinte rochie zuhair murad getty

„O ţinută disco şi puţin auto-ironică pot fi completată foarte bine cu un machiaj cu glitter. A ne lua însă prea în serios şi a alege un machiaj excesiv: culori intense, efecte precum gene false sau glitter, pot aluneca uşor spre ridicol“, punctează Dobrovolschi. O variantă ar fi să folosim fard cu glitter doar pentru a sublinia pleoapa inferioră sau trasând o linie imediat sub sprâncene, aşa cum s-a observat în prezentările marilor designeri de la Săptămânile Modei. O altă alegere interesantă pentru machiajul ochilor pot fi grafismele, pentru un look gotic, cu ajutorul unor linii ceva mai ample trasate cu dermatograful negru, în stilul propus în prezentările Kenzo.

O noapte de catifea

Un material preţios, perfect pentru o ţinută de seară este catifeaua, de asemenea în tendinţe pentru sezonul viitor.

tendinte rochie balmain getty

„Dacă preferăm catifeaua, petrecerea de sfârşit de an nu este momentul pentru a fi reţinute, aşadar o rochie ultra-mini, cu mâneci lungi şi decolteu adânc, o rochie lungă, cu spatele gol sau o salopetă cu talia marcată de un cordon, într-o culoare regală precum burgundy, albastru electric, verde smarald, sunt de preferat unui sacou cuminte, spre exemplu. Încălţămintea va fi dintr-un material apropiat, ca aspect, de catifea şi anume piele întoarsă. Un aspect de reţinut pentru femeile care îşi doresc să distragă atenţia de la o siluetă voluminoasă: catifeaua este unul dintre materialele care adaugă vizual kilograme corpului“, puncteză consultantul de imagine.

tendinte rochie rochas getty

În ton cu ţinuta, bijuteriile aflate în acest moment în centrul atenţiei sunt cele care încadrează fizionomia: cerceii şi colierele. Cerceii impozanţi şi grei, cu pietre semipreţioase precum malachit (perfect pentru o rochie din catifea), piatra lunii, ametist, onyx, turmalină pot completa o ţinută preţioasă, este de părere Dobrovolschi. 

image

De asemenea, colierele choker (late şi fixe pe gât) din catifea sau piele întoarsă, ornamentate cu broşe, ori pandante sunt opţiunea pentru o ţinută foarte actuală.

tendinte cerceri christopher kane getty

Şi în ceea ce priveşte pantofii şi poşetele de seară, detaliile preţioase sunt prezente din plin. Tocurile ornamentate bogat şi gentuţele-bijuterie, de tip casetă, cu pietre colorate şi modele complexe, cu broderii aplicate, regăsite în noua colecţie Dolce&Gabanna, pot completa o ţinută cu adevărat memorabilă.

tendinte rochie burberry hepta

Haine de blană colorată şi breton fals

O altă extravaganţă a sezonului este haina de blană. Noutatea este însă coloritul acesteia. „În timp ce blănurile naturale vor arăta bine, deşi uşor prea serios, alături de rochii lungi, ţinutele actuale, mai puţin previzibile, pot fi asociate cu blănuri artificiale în culori intense, degradeuri de culori sau culori multiple, ori, în cazul unei ţinute cu pantaloni, cu cape scurte“, propune specialistul vestimentar.

tendinte tinuta ralph lauren getty

Nu în ultimul rând, la ultima petrecere a anului vom sta deoparte de bucle lejere şi, în schimb, putem alege o coafură interesantă precum cocul simplu, chiar pe creştetul capului, cu un breton fals din vârfurile propriului păr. O altă opţiune spectaculoasă, tot pentru părul lung sau mediu, o reprezintă coafura cu aspect umed. Pentru un aspect natural, pe o tunsoare bob, medie sau scurtă, o coafură în valuri realizată cu placa, este o soluţie de luat în considerare.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite