Cum elimini mirosul neplăcut de mucegai şi umezeală din baie cu doar două ingrediente la îndemână

0
Publicat:

Este cunoscut faptul că produsele din comerţ pentru curăţarea băii sunt printre cele mai dure, cu un miros puternic şi agenţi care irită ochii şi pielea, lucru indicat, de altfel, inclusiv pe etichetele lor. Din acest motiv, tot mai multe persoane apelează în ultima vreme la produse tot mai naturale, care să le înlocuiască pe cele periculoase, dar care să aibă acelaşi efect.

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Ca să te simți confortabil în casa ta, este esenţial ca inclusiv în baie să miroase întotdeauna frumos, dar, uneori, mirosul de umezeală sau de mucegai nu dispare aşa de uşor. Pe lângă aerisirea constantă a acestui spaţiu şi curăţarea cu produse destul de agresive, unele persoane folosesc lumânări sau diferite tipuri de difuzoare de parfum, potrivit HouseDigest.

Cum să foloseşti lămâile

Aţi putea renunţa şi la aceste şi apela la banalele lămâi. Unii spun că, dacă tăiați câteva lămâi în jumătate și le așezați în diferite zone ale băii, acestea sunt capabile să absoarbă mirosurile neplăcute.

Larry Ciufo, care testează diferite produse pentru Consumer Reports, spune că, deşi nu există nicio dovadă ştiinţifică concretă care să susţină această afirmaţie, multe persoane care au testat metoda au raportat că ea funcţionează.

Cu toate acestea, el afirmă că, lăsate o perioadă îndelungată în baie, unde se acumulează multă umezelă, cojile de lămâie ar putea ele însele mucegăi, aşa că recomandă o altă soluţie.

Dacă în baie persistă mirosul de umezeală şi mucegai, Larry Ciufo  recomandă să pulverizeţi suc de lămâie pe zonele umede şi să ştergeţi apoi cu o cârpă curată, pentru a scăpa de miros. Dacă mucegaiul nu se curăţă, lasaţi suc de lămâie să acţioneze în jur de 10 minute şi abia apoi ştergeţi.

Bicarbonatul de sodiu

Totuși, dacă vi se pare că feliile de lămâie și sucul de lămâie nu fac față, puteţi încerca să folosiţi bicarbonat de sodiu. În legătură cu acesta, spre deosebire de lămâie, este dovedit științific faptul că absoarbe mirosurile, el afându-se, de altfel, în componenţa foarte multor produse de curăţare din magazine.

Tot ce trebuie să faceţii este să umpleţi un bol mic cu bicarbonat de sodiu și să îl lăsaţi undeva în baie, iar acesta va absorbi în mod activ mirosul.  Nu uitați, însă, că trebuie înlocuit cam o dată pe lună, pentru a acţiona în continuare.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite