Cum ne poate ajuta la curățenie un fruct banal. Trucul care ne va face viața mult mai ușoară

0
Publicat:

Poate că nu doar o singură dată am fost în situația în care ne-am simțit puțin confuzi atunci când am vrut să cumpărăm produse de curățenie, deoarece acestea par să devină din ce în ce mai specializate și mai scumpe. Există însă și opțiuni naturale și ieftine care ne pot ajuta la curățenie. 

Lămâi. FOTO Shutterstock
Lămâi. FOTO Shutterstock

Cu ajutorul unui fruct banal, putem curăța o mulțime de locuri din casă. Este vorba despre lămâie. 

Potrivit apartmenttherapy.com, există diferite modalități de a folosi lămâile pentru curățenie. Una dintre calitățile care le recomandă este aceea că pot neutraliza mirosul oțetului.

Așa că dacă folosiți oțet la curățenie și vreți să scăpați rapid de acel miros înțepător, puteți să adăugați puțină lămâie în oțet, iar mirosul greu va fi îndepărtat. 

Cum putem folosi lămâile la curățenia casei

Un alt truc ingenios este utilizarea lămâilor pe suprafețele de sticlă, incluzivi ferestre. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de oțet și două de suc de lămâie, cu o cană de apă fierbinte.

 Articolul integral, în Click!

Iată și recomandarea unui specialist în curățenie:

„Oţetul şi lămâia pot ţine praful la distanţă. Cel mai bun este oţetul, dar dacă vă deranjează mirosul puteţi folosi lămâie sau puteţi amesteca oţet cu soluţia de curăţat podele. De asemenea oţetul, dar şi lămâia pot fi folosite ca şi degresant pe gresia şi faianţa din bucătărie. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o casă de oţet sau zeama de la 3-4 lămâi. Cu această soluţie de poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oţetul are efect antistatic“, explică, pentru Adevărul, Mircea Moraru, angajat firmă curăţenie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite