Creionul pe care Adolf Hitler l-a primit de la Eva Braun, scos la licitație. Obiectul ar putea ajunge la 80.000 de lire sterline

0
Publicat:

Obiectul placat cu argint, care poartă inscripția „Eva“ în limba germană, și are gravate inițialele AH, va fi scos la licitație în iunie la Belfast, scrie www.theguardian.com.

Creionul placat cu argint FOTO Bloomfield Auctions/Kelvin Boyes/PressEye/PA
Creionul placat cu argint FOTO Bloomfield Auctions/Kelvin Boyes/PressEye/PA

Un creion placat cu argint care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler va fi scos la vânzare luna viitoare la Belfast și se estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de lire sterline.

Se pare că obiectul a fost un cadou făcut fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, la 20 aprilie 1941.

Creionul, cumpărat inițial de un colecționar la o licitație din 2002, este inscripționat cu numele „Eva“ în germană și cu inițialele „AH“.

Fotografia celui mai mare dictator din istorie
Fotografia celui mai mare dictator din istorie

La aceeași licitație va fi vândută și o fotografie originală semnată de Hitler și un act de grațiere scris de mână de către regina Victoria, datat în 1869, pentru rebelii irlandezi condamnați pentru trădare.

Karl Bennett, directorul general al casei de licitații, a declarat că se așteaptă la un interes din întreaga lume. „Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului“, a spus el.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite