Clara Petacci, singura femeie pe care Mussolini a iubit-o. S-a aruncat în fața plutonului de execuție și au murit împreună FOTO

0
Publicat:

Unul dintre dictatorii notorii ai istoriei moderne, Benito Mussolini a fost căsătorit și a avut numeroase amante. Niciuna dintre aceste relații nu a însemnat nimic, până la Clara Petacci, femeia care a murit alături de el.

Clara Petacci l-a iubit pe Mussolini până la moarte FOTO Profimedia
Clara Petacci l-a iubit pe Mussolini până la moarte FOTO Profimedia

În cartea „Misterul Mussolini“, apărută la Editura Trei, autorul Maurizio Serra dedică un întreg capitol femeilor din viața lui Mussolini, deși clarifică de la început că „dintre numeroasele femei pe care le-a frecventat, și a făcut-o până în ultimele zile de la Salò, puține sunt cele care au contat cu adevărat pentru el“.

Deși moștenise un fizic remarcabil, Mussolini era o persoană pudică, fără înclinații spre voluptate și cu opinii conservatoare: „Femeile sunt bune pentru destinderea războinicului și pentru a oferi națiunii noi războinici“. Claretta Petacci este „singura pe care o va iubi într-adevăr cu ceea ce putea ține loc, la el, de dragoste nebună“, notează Maurizio Serra în carte.

Clara Petacci a făcut o obsesie pentru liderul fascist încă din adolescență. De o frumusețe izbitoare și foarte inteligentă, ea l-a adorat, deși diferența de vârstă dintre ei era de 28 de ani. A făcut tot posibilul să ajungă la idolul ei și a reușit acest lucru când avea 20 de ani, iar Mussolini era căsătorit cu Rachele Guidi. Deși Clara s-a căsătorit, la rândul ei, mariajul a durat doar doi ani, însă relația ei cu dictatorul italian a durat până la finalul vieții.

Pe 27 aprilie 1945, Benito Mussolini și Clara Petacci au fost capturați de partizanii italieni. Deși ar fi putut să scape, Claretta a rămas alături de bărbatul pe care l-a divinizat.

Surprins să vadă că l-a urmat, Mussolini o întreabă: „Dumneata aici, signora, de ce?“ Ca să murim împreună, Excelență“, a fost răspunsul Clarettei, după cum notează autorul . Ceea ce s-a  și întâmplat întocmai, pe 28 aprilie 1945, când ea și Mussolini au fost executați.

În fața plutonului de execuție, ea s-a aruncat în fața lui Benito Mussolini ca să-l protejeze și a murit odată cu el. El avea 61 de ani, ea 33. Asasinarea Claretei este de neînțeles, cu atât mai mult cu cât nu avusese niciun rol politic, notează autorul cărții „Misterul Mussolini“,.

În ziua următoare, cadavrele lui Mussolini și Petacci au fost duse în Piazzale Loreto din Milano și atârnate cu capul în jos în fața unei benzinării. Cadavrele au fost fotografiate în timp ce mulțimea și-a revărsat furia asupra lor. Aceasta a rămas una dintre cele mai șocante imagini din istoria modernă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite