Ce meserii au avut Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco şi alţi mari tirani ai lumii înainte de a deveni dictatori: ajutor de bucătar, profesori şi funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dictatorul Ugandei, Idi Amin, a lucrat ca ajutor de bucătar, iar despotul rus Iosif Stalin a fost meditator şi funcţionar. FOTO telegraph.co.uk
Dictatorul Ugandei, Idi Amin, a lucrat ca ajutor de bucătar, iar despotul rus Iosif Stalin a fost meditator şi funcţionar. FOTO telegraph.co.uk

De la profesori la ajutor de bucătar, cei mai celebri despoţi din istoria recentă au avut o varietate de meserii înainte de a prelua frâiele conducerii şi de a deveni tirani. Nicolae Ceauşescu figurează şi el alături de Pol Pot, Stalin, Hitler sau Mussolini într-o selecţie făcută de publicaţia Business Insider.

Dictatorii prezentaţi de publicaţia Business Insider, printre care şi Nicolae Ceauşescu, au avut meserii dintre cele mai diverse înainte de a ajunge la conducere, multe dintre ele cu nimic ieşite din comun. 

Dictatorul italian Benito Mussolini (foto jos)a lucrat la început ca învăţător, orientându-se apoi spre jurnalismul politic. Acesta a părăsit Italia pentru Elveţia unde a avut o serie de locuri de muncă până ce s-a consacrat, devenind jurnalist politic. După cum se precizează în Enciclopedia Britanică, Benito Mussolini “a lucrat ca învăţător pentru o perioadă de timp, dar a realizat rapid că era total nepotrivit pentru această muncă”. Atunci a părăsit Italia, relocându-se în Elveţia.

mussolini

FOTO independent.co.uk

Dictatorul Coreei de Nord Kim Il-Sung a fost maior în cadrul armatei sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În anul 1930, Kim Il-Sung s-a alăturat rezistenţei coreene care lupta împotriva ocupaţiei japoneze. Mai târziu, despotul a condus un contingent coreean de pe poziţia de maior în cadrul armatei sovietice, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Despotul rus Iosif Stalin (foto jos) a studiat Teologia, însă mai târziu a lucrat ca meditator şi ca funcţionar. Mama religioasă a lui Stalin şi-a dorit ca fiul ei să devină preot, astfel că acesta a studiat Teologia la Seminarul Teologic Tiflis. Deşi era eminent, el a abandonat şcoala în anul 1899. Potrivit unor date neoficiale, abandonul şcolar al lui Stalin s-a datorat faptului că acesta nu îşi mai permitea achitarea taxelor şcolare. În acelaşi timp, alte surse susţin că acesta a părăsit şcoala din cauza perspectivelor sale politice anti-ţariste. Ulterior, acesta a lucrat ca meditator şi ca funcţionar la Observatorul Tiflis.

stalin

FOTO independent.co.uk

Înainte de a fi tiran, dictatorul fascist Adolf Hitler a fost pictor. Era foarte interest de artă, deşi tatăl său nu aproba acest lucru. Hitler a lucrat ca angajat temporar şi ca pictor în acuarelă în Viena, fiind respins de două ori la Academia de Arte Frumoase.

Dictatorul Cambodgiei Pol Pot a predat istoria, geografia şi literatura franceză la o şcoală privată. Pol Pot a studiat Electronica şi Telecomunicaţiile la Paris, fiind bursier. Cu toate acestea, şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului implicat în activităţi revoluţionare, iar bursa i-a fost tăiată după ce acesta a picat examenele. El a predat la o şcoală privată abia după ce s-a întors acasă.

Dictatorul Ugandei Idi Amin (foto jos) a fost campion la box de categoria semi-grea din anul 1951 până în anul 1960, fiind totodată considerat un excelent înotător. De asemenea, Idi Amin s-a alăturat armatei coloniale britanice, în 1946, ca ajutor de bucătar.

idi-Amin

FOTO independent.co.uk

Dictatorul haitian François ”Papa Doc” Duvalier a fost medic. Duvalier a absolvit Şcoala de Medicină a Universităţii din Haiti în 1934 şi a profesat ca medic, într-un spital, până în anul 1943.

Preşedintele României, dictatorul Nicolae Ceauşescu (foto jos), a lucrat la începutul vieţii sale profesionale ca ajutor de cizmar, după ce a părăsit satul natal. Ceauşescu a absolvit doar şcoala elementară.

ceausescu

FOTO telegraph.co.uk

Dictatorul Spaniei Francisco Franco s-a înrolat în armată şi a devenit cel mai tânăr căpitan al armatei spaniole  în anul 1915. Franco a absolvit Academia de Infanterie din Toledo, după care a voluntariat în campaniile colonial din Marocul spaniol. La scurt timp, acesta şi-a câştigat renumele pentru “dedicare profesională totală” şi a acordat mai multă atenţie decât în mod obişnuit binelui trupelor.

Despotul francez Maximilien François Marie Isidore de Robespierre a câştigat mulţi bani din meseria de avocat. După ce a fost avocat, Robespierre a fost numit judecător la Salle Épiscopale, o curte cu jurisdicţie peste conducerea diecezei.

image

FOTO independent.co.uk

Dictatorul chilian Augusto Pinochet a predate geopolitica la Academia de Război. August s-a licenţiat ca ofiţer de infanterie în anul 1937.

Jorge Rafael Videla, dictatorul Argentinei, a profesat în cadrul armatei. Videla a absolvit Colegiul Militar Naţional în 1944, iar apoi a făcut parte din armata Argentinei. Ulterior a fot numit şef al Personalului General al Armatei în anul 1973.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite