Cel mai bătrân câine din lume îşi pierde titlul, după o anchetă Guinness World Records FOTO

0
Publicat:

Un câine pe nume Bobi, care primise anul trecut titlul de cel mai bătrân câine din lume, a fost detronat postum de către Guinness World Records. Decizia de retragere a acestui titlu a venit la începutul anului, în ianuarie, potrivit yahoo!news.

Guinness a suspendat titlul câinelui în ianuarie, pe fondul îndoielilor privind vârsta acestuia. Bobi, care a trăit în Portugalia până la moartea sa, survenită în toamna anului 2023, a obținut recordul la vârsta de 30 de ani. După o analiză amănunţită, Guinness a declarat că nu are dovezile necesare pentru a susține pretenția proprietarului lui Bobi ca acesta să fie declarat ca deţinător al recordului.

„În lipsa unor dovezi concludente, doar pe baza celor pe care le avem la dispoziție în acest moment, pur și simplu nu putem să-l menținem pe Bobi ca deținător al recordului și să pretindem cu onestitate că menținem standardele înalte pe care ni le impunem”, a declarat Mark McKinley, directorul de înregistrări al Guinness. „Bineînțeles, ca în cazul oricărui record, vom evalua cu plăcere orice dovadă nouă, dacă vom primi vreuna” - a asigurat el.

Revizuirea dovezilor privind vârsta lui Bobi

McKinley a declarat că Guinness are nevoie de dovezi înainte de a acorda un record. De obicei, este nevoie de cel puțin două declarații de la martori și experți în domeniu, alături de fotografii și înregistrări video. Uneori, Guinness evaluează, de asemenea, şi alte date, cum ar fi datele microcipurilor, pentru a dovedi vârsta unui animal de companie.

„În centrul dovezilor în favoarea lui Bobi se aflau datele microcipurilor provenite din baza de date guvernamentală portugheză, SIAC, care se pare că, atunci când a fost cipat, în 2022, nu a cerut dovada vârstei pentru câinii născuți înainte de 2008”, a declarat McKinley. „Având în vedere că declarația veterinară suplimentară furnizată ca dovadă a vârstei lui Bobi citează, de asemenea, aceste date de microcip, am rămas fără nicio dovadă concludentă care să poată dovedi definitiv data nașterii câinelui”, a explicat el decizia.

Așadar, care este cel mai bătrân câine din lume?

Înainte de Bobi, a existat Bluey, un câine de vite australian, care deținea anterior recordul pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile. Bluey a trăit până la 29 de ani și 5 luni, potrivit Guinness.

McKinley a declarat că pentru a desemna pe viitor un asemenea titlu este necesară „adoptarea microcipurilor în întreaga lume, pentru a recupera decalajul față de proprietatea animalelor de companie”. „Până atunci, vom solicita dovezi documentare pentru toți anii de viață ai animalului de companie, vom continua să cerem declarații ale medicului veterinar și ale martorilor și vom lua în considerare, de asemenea, datele microcipurilor, acolo unde sunt disponibile”, a spus McKinley.

Bobi, câinele detronat, era un Rafeiro do Alentejo de rasă pură

Bobi a murit în octombrie 2023, la doar câteva luni după ce a sărbătorit ceea ce se pare că a fost a 31-a sa aniversare. El era un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, cunoscută pentru protejarea animalelor, potrivit American Kennel Club. Câinii Rafeiro do Alentejo au o speranță medie de viață de 12-14 ani.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite