Cele mai ciudate recorduri din lume: o româncă se află printre cei care au intrat în Guiness Book

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris „The Duchess“ Walton este deţinătoarea celor mai lungi unghii din lume
Chris „The Duchess“ Walton este deţinătoarea celor mai lungi unghii din lume

Oamenii ajung să facă lucruri nebuneşti de dragul de a ajunge în Cartea Recordurilor şi de a rămâne în istorie, iar printre ei se numără şi o româncă.

În 2012, România a intrat în Guiness Book cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, purtată de modelul Emma Dumitrescu, în vârstă de 17 ani, câştigătoarea primului sezon al emisiunii „Next Top Model“. Trena, a cărei realizarea costat 18.000 de lei, a avut o lungime de 2.823 metri, fiind întinsă de la Piaţa Unirii la Piaţa Constituţiei, a doborât recordul înregistrat în 2009 de nişte olandezi, cu o trenă de 2.488 de metri. Mireasa a fost urcată într-un balon cu aer cald, care s-a ridicat la circa 20 de metri înălţime.

cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa

   

cea mai lunga trena

Recordul pentru cele mai lungi unghii din lume a fost atins în 2011 de Chris „The Duchess“ Walton din New York. Unghiile sale, pe care le-a lăsat să crească timp de 18 ani, măsoară 3,99 metri la mâna stângă şi 2,92 metri la mâna dreaptă.

image

   

În 2014, un chinez pe nume Gao Bingguo şi-a acoperit corpul cu albine din ambiţia de a intra în Cartea Recordurilor. Bărbatul a stabilit un nou record după ce a a strâns un număr de 326.000 de albine pe propria piele.

image

Chinezii au reuşit să fie recunoscuţi de Guiness Book şi pentru „cel mai mare mozaic din sushi“, în 2014, când un total de 20.647 de bucăţi de sushi au fost folosite pe o suprafaţă de 37 de metri pătraţi, creând un mozaic culinar imens.

image

   

În 2011, în jur de 30.000 de oameni din oraşul General Pico, Argentina, au fript 13,713 kilograme de carne de vită pentru a crea „cel mai mare grătar din lume“.

record gratar

   

Un eveniment care a avut loc în China, în 2015, a intrat în Cartea Recordurilor pentru„cel mai mare grup de oameni care au primit un tratament de înfrumuseţare în acelaşi loc“. Un număr de 1000 de clienţi au fost răsfăţaţi cu 30 de minute de masaj facial într-un complex sportiv din oraşul Jinan.

record oameni care fac tratament facial

În 2015, studenţii de la Siberian Federal University din Krasnoyarsk (Rusia) s-au înghesuit la propriu să stabilească recordul de „cel mai mare număr de oameni într-o maşină“, 41 de persoane reuşind să încapă într-o Toyota Rav4. 

image

Recordul pentru cel mai lung sărut a fost stabilit în 2013 de doi tineri din Bangkok, Thailanda, care au stat buze în buze timp de 58 de ore, 35 de minute şi 58 de secunde. 

image

De departe, cel mai bun ospătar s-a dovedit a fi un german pe nume Oliver Struempfl, care a dovedit în 2014 că poate căra 27 de halbe de bere de un litru pe o distanţă de 40 de metri.

image

În 2014, un total de 505 de gravide din Chansha, China, au participat împreună la o clasă de yoga pentru 37 de minute şi 28 de secunde pentru a doborî recordul pentru cea mai mare clasă de yoga prenatală.

image

În 2012, Thaneshwar Guragai a reuşit să învârtă o minge de basket pe o periuţă de dinţi pe care o ţine în cură, timp de 22.41 secunde, întrecându-l pe Thomas Connors din Marea Britanie, care deţinute recordul de 13, 5 secunde.

image

În 2012, 485 de copii îmbrăcaţi ca Mahatma Gandhi au luat parte la un marş al păcii în Kolkata, India, în încercarea de a crea un record pentru cea mai mare întâlnirea a unor oameni costumaţi în Mahatma Gandhi.

image

You Jianxia este o femeie din China care a reuşit să intre în Guiness World Record 2018 pentru că este deţinătoarea celor mai lungi gene naturale din lume. Măsurătoarea făcută de a arătat că genele femeii din China sunt de 12,4 cm. You spune că a observat prima dată că genele încep să îi crească foarte mult în 2013, atunci când se afla într-o perioadă de 18 luni de retragere în natură şi, crede ea, are gene extrem de lungi şi sănătoase pentru că este în comuniune cu natura.

image

Cathie Jung deţine cea mai mică talie din lume. Talia lui Cathie are circumferinţa de 38 de centimetri deoarece ani de zile a purtat corsete strâmte şi astfel a reulit ca în anul 2007 să intre în Cartea Recordurilor. Recordul pentru cea mai mica talie care a existat vreodată a fost al unei femeie care avea circumferinţa de numai 33 de centimetri.

image

Indianul Radhakant Baijpai a intrat în Cartea Recordurilor drept bărbatul cu cel mai lung păr din urechi înca din anul 2003, când părul lui măsura 13,2 cm. Cu toate acestea, el nu s-a oprit aici, ci a avut grija ca podoaba lui să ajungă la 25,4 cm.

image

Omul care a doborât recordul pentru cele mai multe recordurilor

Ashrita Furman (63 de ani), din New York, este un record-breaker, fiind deţinătorul a aproape 200 de recorduri consemnate în Guiness Book. El a creat cea mai lungă ghirlandă de flori din lume, care are o lungime totală de 7,3 km şi o greutate de 1,7 tone. Între altele, a efectuat 27.000 de sărituri cu mâinile deasupra capului şi picioarele depărtate, a ţinut în balans pe un singur deget un tac de biliard timp de şapte minute în faţa piramidelor din Egipt, a participat la o cursă de alergări contra unui iac în Mongolia şi a stabilit recordul mondial de viteză pe o milă, deplasându-se sărind pe o minge de mari dimensiuni, de-a lungul Marelui Zid Chinezesc.

Sursa: BuzzFeed

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite