Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în toaletă

0
Publicat:

Aromatele frunze de dafin folosite la prepararea unor mâncăruri și băuturi grație savorii pe care o dau pot fi utilizate cu succes în gospodărie, la curățenie. Puține gospodine știu că acestea te ajută să scapi de mirosurile neplăcute din casă.

Frunzele de dafin, întrebuințări nebănuite FOTO Shutterstock
Frunzele de dafin, întrebuințări nebănuite FOTO Shutterstock

Un truc simplu, care vă scutește de achiziționarea unor produse scumpe destinate curățeniei în baie, are un efect suprinzător, relatează click.ro

Pentru a curăța toaleta trebuie să puneți într-un vas 6 frunze și un litru de apă clocotită. Se lasă să acționeze câteva minute. Când soluția s-a răcit, se toarnă în toaletă amestecul obținut, în timp ce frunzele pot fi folosite pentru a șterge suprafața instalațiilor sanitare.

Citește articolul complet pe click.ro 

De asemenea, s-a constatat că dacă ardem în mod regulat o frunză de dafin într-o încăpere, vom scăpa de mirosul neplăcut al umezelii și ne putem îmbunătăți în mod semnificativ starea de bine, se arată pe site-ul atlas-geografic.net

Uleiurile esențiale și eucaliptolul din frunzele de dafin umplu (după ardere) camera prospețime și elimină mirosurile.

Aerul devine după o astfel de procedură, mai ușor respirabil și ar putea fi constatate incluziv ameliorări ale eventualelor dureri de cap. Potrivit aceleiași surse este util să ardem o frunză de dafin mai ales în caz de răceli, deoarece eucaliptolul ajută la desfundarea nasului.

Uleiurile esențiale pătrund în tractul respirator, ajută la relaxarea organismului, ameliorează oboseala, insomnia și stresul. Somnul devine calm și ne enervăm mai puțin.

Atenție însă cum procedezi. Folosește recipiente care să nu permită extinderea flăcărilor și manipulează frunzele cu o pensetă.

Sursă bogată de vitamine și minerale

Pe lângă aceste utilizări, frunzele de dafin fac minuni pentru sănătate. Sunt o sursă bogată de vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, calciu și magneziu.

De asemenea, frunza de dafin conține enzime care ajută la descompunerea proteinelor și digestia alimentelor mai rapid, ajutând la calmarea indigestiei.

Mai multe studii efectuate până în prezent au arătat că proprietățile de vindecare ale extractului de frunze pot reduce inflamația în zona plăgii. Foile de dafin conțin eugenol, un compus care acționează asemenea unui agent antiinflamator. Cu ajutorul acestui ingredient, poți reduce inflamațiile apărute în orice regiune a corpului, în special la nivelul articulațiilor.  Pe lista de beneficii ale foilor de dafin se află și abilitatea acestora de a desfunda căile respiratorii. Nu trebuie decât să inhalezi fumul rezultat atunci când încălzești ulei de dafin.  

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite