Cum poți salva plantele uscate din ghiveci cu doar trei ingrediente. Trucul ieftin și natural

0
Publicat:

Cu un truc ieftin și natural, plantele uscate din ghiveci își revin ca prin minune. Soluția care le ajută să se regenereze se realizează foarte ușor acasă. Aceasta va furniza toți nutrienții necesari pentru revigorare.

Plantele din ghiveci pot fi revigorate cu o soluție preparatî în casă FOTO Shutterstock
Plantele din ghiveci pot fi revigorate cu o soluție preparatî în casă FOTO Shutterstock

Nu aveți nevoie decât de trei ingrediente pentru trucul perfect care va readuce la viață florile din ghiveci: coaja de la o banană, o jumătate de cană de zaț de cafea și coaja de la două ouă, arată Antena 3.

Modul de preparare a soluției este foarte simplu: toate ingredientele trebuie puse într-un mixer, adăugându-se și puțină apă pentru a obține o compoziție uniformă. Amestecă bine până când se formează o pastă omogenă. Cu soluția obținută se udă pământul florilor din ghiveci. În scurt timp, acestea își vor reveni datorită substanțelor hrănitoare pe care le conține soluția naturală preparată în casă.

Plante care nu trebuie ținute în casă sub nicio formă

Unele plante nu ar trebuie ținute în casă pentru că aduc ghinion. Conform regulilor Feng Shui, există câteva care atrag energiile negative, blocând astfel domeniile importante din viața ta. Este indicat să le așezi în grădină, pe terasă sau în balcon.

Deși este folosită cu succes în medicină, Aloe Vera aduce ghinion, dacă este ținută în casă, scrie click.ro

Frunzele foarte lungi, ascuțite, cu spini sunt semn de rău augur. Este recomandat să o așezi în gradină, balcon sau terasă astfel încât să funcționeze ca plantă protectoare.

Cactusul, ușor de îngrijit și deosebit de frumos, se găsește în majoritatea locuințelor, deși se spune că atrag cea mai negativă energie. Acesta este un motiv consistent pentru care nu ar trebui să aveți acest tip de plantă în casă, este mai bine să o puneți la intrare sau în curte.

Ce minuni fac iedera și „floarea vieții“, cum le îngrijești

La polul opus, unele plante nu sunt doar de decor în casă, ci fac adevărate minuni pentru sănătate. Fără să știm, acestea purifică aerul, aduc beneficii suferinzilor de astm, iar altele chiar ajută la îndepărtarea mucegaiului din locuință. 

Conform studiilor realizate în decursul timpului, aproximativ 100 de substanţe chimice volatile sunt emanate, în medie, de materialele sintetice din locuinţă. Există anumite plante care purifică aerul în casă, aşa că atunci când doriţi să adăugaţi un ghiveci cu flori în „grădina“ interioară ţineţi cont şi de calităţile care ajută la „eliminarea“ toxinelor.

Iedera englezească oferă prospețime aerului și este benefică persoanelor cu astm sau diverse alergii. De asemenea, planta îndepărtează formaldehida, mucegaiul, dar și benzenul regăsit în detergenți, materiale sintetice și pesticide. Iedera a fost desemnată în 2010 planta medicinală a anului.

Denumita „floarea vieții”, crizantema, care are un parfum unic, este eficentă pentru îndepărtarea amoniacului, dar mai ales a benzenului. Acesta este considerat un agent cancerigen, prezent în mase plastice, țigări și substanțe chimice.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite