Ce pățești dacă mănânci cel mai picant ardei din lume. Iuțeala durează 3 ore, avertismentul producătorului VIDEO

0
Publicat:

Chili Pepper X a atins recordul de cel mai picant din lume. Acest soi de ardei este de aproximativ 1.000 de ori mai iute decât jalapeño obișnuit. Ardeiul X a fost desemnat „cel mai picant ardei iute din lume”, având o rată medie medie de 2,69 milioane de unități SHU.  Testele au fost efectuate de Universitatea Winthrop din Carolina de Sud, relatează CNN.

  Acest scor a depășit soiul precedent al recordului, Carolina Reaper, care are o medie de 1,64 milioane SHU, conform Guinness World Records.  

Cel mai iute ardei din lume a intrat în Cartea recordurilor FOTO Guinness World Records
Cel mai iute ardei din lume a intrat în Cartea recordurilor FOTO Guinness World Records

Scala SHU pentru măsurarea căldurii ardeiului iute a fost dezvoltată de chimistul american Wilbur Scoville în 1912. Prin comparație, ardeiul jalapeño are un scor mediu între 3.000 și 8.000 SHU, potrivit Guinness.

Pepper X este cultivat de Ed Currie, fondatorul Puckerbutt Pepper Company din Carolina de Sud. De asemenea, a creat Carolina Reaper, care a luat recordul în 2013.

Ed a cultivat Pepper X la ferma lui timp de peste 10 ani, încrucișându-l cu unii dintre cei mai tari ardei ai săi pentru a crește conținutul de capsaicină”, arată Guinness pe site-ul său.

Currie a prezentat pentru prima dată Pepper X lumii într-un episod din popularul serial YouTube, „Hot Ones”.

Degustarea Pepper X a fost filmată pentru a marca recunoașterea oficială a acestuia ca fiind „cel mai iute ardei din lume” de către Guinness World Records. Testarea celui mai iute ardei din lume a fost însă o adevărată provocare.

Cei care l-au testat au început să aibă imediat dificultăți. Nu mai puteau respira normal ori le era foarte greu să vorbească.

„Nu-mi face nimic"

Singurul neafectat a fost producătorul soiului:  „Sunt, în esență, un dependent de ardei. Mănânc ardei de atâtea decenii încât, chiar dacă pot simți căldura, să zicem, ca la un jalapeno, nu-mi face nimic", a declarat Currie, fondatorul PuckerButt Pepper Company, conform CBC.  

El a recunoscut însă că atunci când l-a încercat pentru prima dată, iuțeala a fost „brutală”, și a persistat timp de aproximativ trei ore.

Este o experiență pentru tot corpul atunci când mănânci atât de multă capsaicină dintr-o dată", referindu-se la substanța din ardei care provoacă iritație atunci când intră în contact cu țesutul uman.

Mai mult decât atât, el a explicat și ce poate păți cineva care nu este obișnuit cu iuțeala extremă: „Ai vomita imediat... Chili Klaus, care a mâncat și el unul împreună cu mine la [Hot Ones], este un fel de rege al ardeilor în UE. Și în cinci minute de la terminarea emisiunii a vomitat într-un coș de gunoi. Mi-a spus că au fost cele mai proaste 24 de ore din viața lui. De fiecare dată când încerca să mănânce sau să bea ceva, i se făcea rău din nou”.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite