Ce nu trebuie să lipsească din garderoba de toamnă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul italian Giorgio Armani a declarat catifeaua protagonista colecţiei sale de toamnă-iarnă 2016/2017, material care oferă o notă de eleganţă oricărei ţinute. Nuanţele de roz şi cămăşile cu funde ample sunt alte două note vestimentare aparte în sezonul care a început, extrem de feminine, în contrast cu piesele de inspiraţie militară, cojoacele şi jachetele din piele.

În mod normal, nuanţele de roz sunt asociate în modă cu zilele de primăvară sau de vară, însă toamna aceasta a devenit culoarea fetiş în cazul mai multor designeri internaţionali, printre care Alexander McQueen sau Vivienne Westwood, care au realizat haine de blană, costume casual sau ţinute relaxate din caşmir de culoarea zmeurei, magenta sau în tonuri ceva mai pale. 

De asemenea, McQueen a reinventat corsetul, realizat sub forma unui top din piele neagră imprimată cu detalii florale, purtat peste rochii scurte, cu volane şi bretele subţiri, de un „roz feciorelnic“, în viziunea editorilor revistei „Harper’s Bazzar“.

image

FOTO Rochie cu corset Alexander McQueen

Dacă rozul este nuanţa care ocupă un loc aparte în prezentările creatorilor de modă, atunci catifeaua este cu siguranţă materialul emblematic al sezonului. Armani, Prada, Ralph Lauren, Fendi sau Dries Van Noten au ales să includă zeci de ţinute de catifea în garderoba pentru sezonul rece, în nuanţe bogate de albastru, mov, roşu, îmbogăţite cu broderii complexe, florale, care au accentuat şi mai mult aspectul nobil al acestei ţesături.

image

FOTO Creaţie Giorgio Armani

Ţinute militare cu accente feminine

O alăturare surprinzătoare este cea dintre catifea şi hainele de inspiraţie militară, propusă de brandul Dsquared2, cu ţinute formate de jachete de camuflaj şi pantaloni din catifea elastică, sau cămăşi cu volane şi franjuri purtate cu pantaloni cargo, cu centuri late din piele, lăsate pe şolduri, notează revista „Harper’s Bazzar“.

image

FOTO Ţinută Dsquared2

Tot în prezentarea Dsquared2 au fost prezente şi paltoanele military, lungi până la pământ, cu revere late şi nasturi aurii, dar şi în colecţiile Burberry, Marni sau Prada, de data aceasta până la jumătatea gambei, din stofă, cu cordoane strânse în talie, în nuanţe de kaki sau tonuri de gri.

image

FOTO Palton Dsquared2

Din gama tendinţelor extrem de feminine pentru această toamnă, editorii ediţiei franceze a revistei „Vogue“ au ales fundele supradimensionate, sofisticate, fie că sunt rochii sau cămăşi care se închid cu panglici late, elemente romantice inspirate de epoca victoriană.

image

FOTO Cojoc Marc Jacobs

”Toate aceste funde conturează o imagine de şcolăriţă şi sunt un tribut adus  romantismului victorian, care vorbeşte despre decenţă şi puritate“, după cum au subliniat criticii de modă pentru „Vogue“. În colecţia Marc Jacobs, cămăşile albe închise cu fundă au fost combinate cu cojoace din blană de oaie şi fuste argintii, ample, cojocul fiind o altă piesă de rezistenţă în acest sezon.

Jachete pentru „fete rele“

Lungi până la jumătatea coapsei şi cu buzunare supradimensionate, în stil capă, ca în cazul Maison Margiela, sau scurte, în nuanţe de crem şi maro închis, cu revere răsfrânte, în stil Burberry, cojoacele au trecut printru-un proces de reinventare pentru acest sezon astfel încât există modele potrivite pentru aproape orice tip de ţinută: casual, sport sau elegant.

În categoria hainelor de exterior intră şi jachetele de tip biker, din piele neagră, care aduc aminte de găştile de motociclişti, dar cu „accente glamour-rock“, după cum au fost descrise în revista „Vogue“. Saint Laurent a preferat stilul punk, cu jachete brodate cu fir argintiu, la care a alăturat bijuterii masive, machiaj puternic în zona ochilor şi coafuri cu părul lipit de scalp, Etro a ales pielea cu imprimeuri florale, în timp ce Marc Jacobs a combinat pielea cu blana pentru un look gotic.

image

Haină de blană Saint Laurent. FOTO

Din seria de haine pentru zilele reci de toamnă, dar şi pentru iarnă, nu putea să lipsească blana, care în acest sezon este viu colorată, ca în prezentarea Saint Laurent, şi cu imprimeuri dintre cele mai surprinzătoare. Marc Jacobs a ales hainele din blană dramatice, lungi, cu aspect de capă, cu model în carouri negru-roz, pe alocuri cu accente de blană albă, în timp ce Alexander McQueen a optat pentru scurte din satin sau mătase brodate cu flori, blana fiind folosită ca detaliu.

image

FOTO Creaţie Alexander McQueen

Umeri dezgoliţi şi seriozitate britanică

Amintind de anii ’80, rochiile şi topurile cu umeri dezgoliţi, mai ales cu un singur umăr lăsat nonşalant la vedere, au trecut testul sezonului estival şi se menţin şi în perioada toamnei şi a iernii. Încă o dovadă că femeile au fost şi sunt în continuare dispuse să facă sacrificii în numele modei, ignorând vremea de dragul pieselor vestimentare cu personalitate, care le ajută să se remarce. 

Colecţiile Saint Laurent şi Isabel Marant s-au axat pe această tendinţă sexy, în timp ce alte branduri i-au dat o notă de feminitate aparte realizând rochii cu imprimeuri florale sau cu imprimeu animal în culori vibrante. De altfel, ţinutele cu imprimeuri de tip leopard sau piele de şarpe, chiar şi de zebră, sunt mai acutuale ca niciodată, fiind regăsite în prezentările Prada, Moschino, Lanvin sau Givenchy.

image

FOTO Palton Givenchy

Nu în ultimul rând, ţinutele de inspiraţie masculină ocupă un loc aparte în tendinţele sezonului rece, costumele din caşmir, cu fuste sau rochii tricotate, purtate cu cămăşi, cravate şi veste tricotate, oferind o imagine artistocrată, de tip Oxford, care aduce aminte de uniformele universităţilor britanice cu tradiţie. Michael Kors, Ralph Lauren şi Dries van Noten au oferit interpretări feminine pieselor vestimentare bărbăteşti.

image

FOTO Costum Ralph Lauren

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite