Articol publicitar

Ce haine pot fi îndreptate cu un fier de călcat cu abur?

Publicat:

Un fier de călcat vertical este instrumentul perfect pentru a îndepărta cutele de pe haine și este un aliat esențial pentru eleganță. Acest electrocasnic poate fi utilizat de către amatori, dar și de către profesioniștii din industria textilă.

image

Cu toate acestea, este important de știut că aparatul de călcat cu abur nu este neapărat potrivit pentru toate tipurile de țesături și haine. Înainte de a investi într-un fier de călcat vertical, este bine să cunoști aspectele de mai jos.

Înțelegerea modului în care funcționează un fier de călcat vertical

Un fier de călcat vertical este un aparat care încălzește apa din rezervor pentru a produce aburi. Datorită duzei de difuzie care se aplică pe țesăturile care urmează să fie îndreptate, aburul elimină cutele prin înglobarea în interiorul fibrelor. O alternativă practică la fierul de călcat clasic, permite ca hainele să fie netezite rapid și cu puțin efort. Acest dispozitiv asigură o călcare delicată și nu lasă urme sau pâslă pe țesătura tratată.

Țesăturile cele mai potrivite pentru călcătorul cu aburi

Un fier de călcat vertical cu aburi este potrivit pentru majoritatea țesăturilor și textilelor cu fibre. Materiale precum bumbacul, poliesterul, lâna și mătasea pot fi călcate fără probleme cu acest tip de aparat. În cazul țesăturilor delicate, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că se utilizează temperatura corectă. Acest lucru este valabil în special pentru sifonul de mătase, țesăturile transparente și catifeaua.

În orice caz, pentru a vă asigura că țesătura poate rezista la tratamentul cu aburi, cel mai bine este să verificați etichetele de pe haine. Dacă este necesar, este posibil să testați fierul de călcat vertical cu aburi pe un mic colț al hainei pentru a vedea dacă aceasta poate rezista la căldura aparatului.

Fibrele naturale sunt foarte rezistente și rezistă  la temperaturi ridicate. De exemplu, bumbacul poate fi călcat la 204°C, și este de preferat să se țină cont de nevoia de umiditate înainte de călcare, și să se umezească materialul. La rândul său, lenjeria poate rezista până la 230°C la temperatura de abur. În ceea ce privește mătasea, această țesătură poate fi netezită la o temperatură rece care nu depășește 110°C. În cele din urmă, pentru lână, este nevoie de 148°C pentru a o netezi, iar netezirea cu abur este cea mai potrivită.

Netezirea țesăturilor cu fibre sintetice  este diferită în măsura în care acest tip de material textil este mai potrivit pentru călcat uscat, cu fier fierbinte. Așadar, pentru a folosi vaporul, ar trebui să optați pentru o temperatură rece, în jur de 143°C pentru acetat, 135°C pentru acril și nailon și 148°C pentru poliester.

Țesături care nu sunt potrivite pentru călcarea cu abur

Există unele țesături care nu sunt potrivite pentru călcarea cu abur si ai nevoie de un fier de călcat clasic. Printre acestea se numără hainele confecționate din pânză cerată, pânză unsă cu ulei, piele de căprioară sau alte materiale care se pot topi sub efectul căldurii.

Hainele cele mai potrivite pentru călcarea cu abur

Un fier de călcat vertical cu aburi este potrivit pentru multe tipuri de îmbrăcăminte. Îl puteți folosi pe cămăși, jachete, pantaloni și rochii. Cutele de pe bluze și paltoane vor dispărea, de asemenea, rapid cu un fier de călcat vertical.

De asemenea, puteți folosi un fier de călcat vertical pentru a îndepărta ridurile de pe hainele din denim. Acest dispozitiv este capabil să calce uniform orice cute încăpățânate pe o mare varietate de țesături, fără a deteriora materialul.

Cum îl folosiți? Pur și simplu agățați haina pe un umeraș sau agățați-o de tija aparatului de călcat vertical. Țineți apoi duza dispozitivului la câțiva centimetri de țesătură, fără a insista mult timp pe o anumită zonă. Dacă aveți o țesătură imprimată sau o țesătură cu elemente decorative, îmbrăcămintea trebuie întoarsă pe dos înainte de a fi aburită. Desigur, dacă este vorba de o fustă sau de o rochie cu pliuri, ar fi o greșeală fundamentală să folosiți un aparat cu aburi pentru a forma dungi. Ar fi chiar un sacrilegiu, deoarece fierul de călcat cu aburi este folosit în principal pentru îndreptare.

Citește mai multe despre: emag
Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite