Ce gafe de stil te fac să arăţi cu zece ani mai bătrână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi avea un stil conservator, baroneasa Margaret Thatcher a reuşit să se impună în modă FOTO: dm
Deşi avea un stil conservator, baroneasa Margaret Thatcher a reuşit să se impună în modă FOTO: dm

Nu vârsta din buletin este cea care contează, ci vârsta pe care o arată corpul tău. Nu întâmplător, unele persoane arată şi se simt mult mai tinere decât sunt în realitate. Secretul stă în opţiunile vestimentare şi trucurile de machiaj la care apelezi.

Cearcănele, tenul palid, ridurile accentuate din jurul ochilor şi colţurile gurii arcuite în jos creează un aspect pe care cei din jur îl percep ca neatrăgător, trist şi nesănătos. 

Dacă vârsta adevărată nu poate fi modificată, există însă câteva tehnici prin care poţi redeveni mai tânără cu zece ani, susţine Liz Jones, editorul publicaţiei „Daily Mail“.

Ai grijă la bijuterii

Colierele maxi, cu multe pietre şi perle, atârnate în jurul gâtului, sunt una dintre principalele gafe de stil comise. Prin urmare, coordonează-ţi bijuteriile şi nu purta niciodata un accesoriu într-o zonă pe care nu o doreşti scoasă în evidenţă.

De pildă, dacă vrei să eviţi ca privirile să cadă pe ridurile din jurul gâtului, înlocuieşte colierele scurte cu un model mai lung, care să cadă la nivelul decolteului.  Renunţă la accesoriile din aur purtate în exces şi înlocuieşte-le cu lanţuri şi brăţări din argint sau platină.

Schimbă-ţi fondul de ten şi renunţă la unghiile false

În locul fondului de ten lichid, foloseşte pudră minerală, care absoarbe excesul de sebum şi ascunde ridurile. Însă când o aplici, ai grijă să eviţi zona din jurul ochilor. Dacă vrei să ai un aspect cât mai proaspăt, nu aplica rimel pe genele inferioare, nu-ţi subţia şi nu-ţi creiona sprâncenele.

Manichiura este un alt aspect delicat, pe care doamnele trecute de prima tinereţe trebuie să-l aibă în vedere. Unghiile false şi clasica manichiură franţuzească sunt principalele greşeli de stil. Optează, în schimb, pentru nuanţele metalizate de ojă.

Fără rochii roşii şi dresuri groase

Aruncă din garderobă piesele din blană, rochiile roşii din dantelă sau articolele vestimentare cu imprimeu de leopard. Mai mult, renunţă la dresurile groase şi maro, 30 den, pentru ciorapii subţiri, în culori mate. Lenjeria de corp este o altă problemă majoră pentru femeile trecute de 50 de ani. Astfel, un sutien prea strâmt va atrage atenţia asupra oricăror imperfecţiuni ale bustului, în timp ce unul prea larg va eşua în a-ţi susţine pieptul.

Porţi prea mult negru

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea pierde din pigmentul natural, iar negrul, deşi elegant, îţi înăspreşte şi mai mult aspectul. Mizează, în schimb, pe nuanţe vii (verde smarald, albastru safir, roşu rubiniu, galben) sau pe tonuri neutre (nude, camel, beige). Dacă este necesar să porţi negru, asortează-ţi ţinuta cu bijuterii din argint sau accesorii colorate. Când vine vorba de lungimea fustei, cel mai indicat este ca ea să-ţi depăşească genunchii, atunci când stai jos.

Uită de asortările clasice şi ai grijă pentru ce geantă optezi

Dacă vrei să ai o ţinută la modă, renunţă să mai cotrobăi în garderobă după o geantă de culoarea pantofilor. Astăzi se poartă obiectele vestimentare asortate în culori cromatice sau cu modele florale. Problema alegerii genţii este una la fel de importantă şi delicată. Nu-ţi cumpăra poşete ieftine şi ai grijă ca, pe timpul serii, să porţi întotdeauna o geantă de dimensiuni mici.

Porţi pantofi nepotriviţi

Platformele arată perfect pe picior tânar, însă pe măsură ce înaintezi în vârstă, mizează pe tocuri subţiri, delicate şi elegante, care îţi vor alungi şi subţia piciorul. Tocurile bloc sunt o altă opţiune inestetică pentru persoanele în vârstă. 

 Jacheta desupra buricului

Şi geaca cu mânecă trei sferturi sunt alte două piese vestimentare care trebuie să dispară din garderoba unei femei de vârstă mijlocie. Poartă, în schimb, un sacou trecut peste talie, o haină din caşmir şi asorteaz-o cu un şal din acelaşi material, bleumarin.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite