Pe pârtie, de Ziua Națională. Sezonul de schi va fi deschis mult mai devreme în Poiana Brașov

0
Publicat:

Aleșii locali din Brașov au decis ca sezonul de schi să înceapă la 1 decembrie, în Poiana Brașov. Această decizie ar putea aduce în plus 200.000 de lei la bugetul localității

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide la 1 decembrie FOTO Primăria Brașov
Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide la 1 decembrie FOTO Primăria Brașov

De Ziua Națională a României s-ar putea deschide sezonul de schi în Poiana Brașov. Temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele zile i-au determinat pe aleșii locali brașoveni să voteze deschiderea sezonului de schi din acest an chiar la 1 decembrie. Astfel, pe lângă distracțiile oferite de municipalitate, startul oficial al sărbătorilor de iarnă ar putea continua cu o zi de neuitat pe pârtie.

În ședința de Consiliu Local de marți, 28 noiembrie, primarul Allen Coliban a explicat că inaugurarea mai devreme decât estimarea inițială a sezonului de schi ar aduce suplimentar 200.000 de lei la bugetul orașului. În ciuda disensiunilor existente în Consiliul Local Brașov, aleșii nu puteau vota împotriva intrării unor asemenea sume în vistieria orașului.

„Miercurea brașovenilor”

Primarul Allen Coliban a vrut să inițieze „Miercurea brașovenilor”, o facilitate prin care localnicii să beneficieze miercuri de 50% reducere pentru cartela de o zi sau de 4 ore din momentul cumpărării, dar și pentru cartelele de la orele 11, 13 și 14. În ședință, însă, liberalii au propus un amendament care să cuprindă zilele de marți și joi, cu o reducere mai mică.

Primarul a precizat că instalațiile de transport pe cablu sunt deținute în majoritate de firma Ana Teleferic, municipalitatea fiind proprietară doar pe 2 telescaune, Ruia și Lupului. Edilul a susținut că amendamentul poate fi aplicat doar pe pe cele două instalații, dar pe celelalte ar trebui plătit tarif întreg, pentru că nu poți impune operatorului privat un anumit tip de gratuitate.

În plus, legat de amendamentul propus de liberali, Allen Coliban a precizat că nu există un studiu de impact, iar Ioan Rufa, reprezentantul firmei care administrează transportul pe cablu, a explicat că o asemenea variantă ar aduce pierderi foarte mari.

Când a fost supus la vot, amendamentul nu a fost aprobat, astfel că s-a revenit la propunerea inițială cu miercuri zi pentru brașoveni la schi.

Pe de altă parte, după ce Guvernul a decis creșterea TVA la transportul pe cablu, de la 5% la 19% începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele vor fi mai mari de anul viitor. Creșterea totală, având în vedere și rata inflației și indicele de consum, va fi de aproximativ 17%, față de sezonul trecut.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite