Articol publicitar

Ce este manichiura și cât de importantă este estetica unghiilor

Publicat:

Manichiura este o lume elegantă, îngrijită și colorată: făcută pentru a spune personalitatea celor care au grijă constant de mâinile lor. Se învârte în jurul unui gest important, care este cu adevărat atemporal.

Manichiura - unghii

Din cele mai vechi timpuri, această activitate a reprezentat de fapt întotdeauna o rutină relaxantă: un decupat de timp pentru a te simți mai bine cu corpul tău și cu oglinda. Astăzi lucrurile nu s-au schimbat: atunci când ne pregătim pentru o nouă zi de dimineață, vrem să fim mereu în vârf și, mai presus de toate, vrem să ne oferim o imagine câștigătoare.

Să te simți confortabil cu o ținută sau cu un anumit machiaj este la fel de important că să „purtați” semipermanenta potrivită pe unghii. Pe de altă parte, știm bine, mâinile noastre reprezintă o carte de vizită absolută. A face o manichiură nu este doar o întrebare estetică, ci și una psihologică: este trecerea perfectă pentru a te simți mai în ton cu tine însuți.

Când este bine să faci o manichiură

Tratamentul de înfrumusețare pentru mâini și unghii trebuie efectuat periodic, astfel încât rezultatele să poată dura mai mult în timp. A avea unghii care sunt întotdeauna frumoase și îngrijite este, de asemenea, un simptom mental. Trebuie să acordăm atenție cuticulelor - inestetice și capabile să strice privirea - având grijă și să armonăm forma unghiilor în sine, astfel încât să facem mâna mai frumoasă. Este clar că produsele folosite vor face diferența, doar așa se vă putea avea garanții asupra rezultatului final. Atenție la orice alergie, întotdeauna în ceea ce privește alegerea celor mai bune produse. Alegerea unui kit unghii cu gel potrivit ne poate scăpa de o bătaie de cap în plus.

Ce ai nevoie pentru o manichiură perfectă

Pentru a obține o manichiură perfectă trebuie să vă echipați cu instrumentele și accesoriile potrivite necesare pentru a netezi, vindeca și armoniza totul. În primul rând, este necesar să aveți un set de pile, precum și solvenți care nu sunt agresivi pentru piele și dezinfectanți antifungici. Foarfecele, uleiul pentru cuticule și uleiul de întărire vor servi precum și crema de întărire pentru mâini și masca de exfoliere pentru a îmbunătăți sănătatea pielii.

Fazele și diferitele tratamente tipice ale manichiurii

Fiecare persoană este diferită și unică: unele tratamente vor funcționa, altele nu. Sănătatea generală a mâinilor, precum și cea a unghiilor trebuie să fie întotdeauna plasate în centru.

Primul pas de înfruntat este cel al dezinfectării mâinilor, care se continuă apoi cu pilirea unghiilor. Este necesar să treci mai întăi câteva minute din tava cu apa călduță 'corectată' cu 5 picături de lămâie, pentru a înmuia țesuturile. Apoi, odată ce mâinile s-au uscat, trecem la examinarea și îngrijirea cuticulelor (și apoi a unghiilor).

Forma este foarte importantă (rotunjită, joasă, ovală și așa mai departe) deoarece este un element care afectează comunicarea inspirației și a personalității cuiva. Odată ce unghiile au fost pilite, începe faza de masaj, o modalitate de a ajuta circulația și de a reduce orice tensiune. Ultimul pas, un adevărat mare final, este reprezentat de redactarea smalțului.

Diferența dintre manichiură estetică și cea vindecătoare

Deseori vorbim despre manichiura estetica și curativa gandindu-ne că sunt sinonime dar în realitate nu este deloc așa. Deci, să vedem pe scurt cum diferă. Prima se bazează, după cum am văzut, pe sublinierea frumuseții mâinilor sănătoase. A doua, în schimb, este cea care intervine atunci când există, de exemplu, necesitatea de a proceda la reconstrucția unghiilor încarnate sau a celor care au fost afectate de mușcatul unghiilor.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite