Bijuterii de 7.500 de euro ascunse în prăjiturile unui producător belgian. „Clienții vor mânca cu mai multă atenție”

0
Publicat:

Patiseria Van Mullem din orașul belgian Bruges și bijutierul Quijo s-au gândit la o promoție cu totul specială de Bobotează: trei bijuterii în valoare de 2.500 de euro fiecare puse în tot atâtea torturi, pe care clinenții le pot descoperi printre savuroasele deseruri puse în vânzare pe 5, 6 și 7 ianuarie.

Antreprenorii spun că este vorba despre „un mod de a le mulțumi clienților și de a-și pune în valoare meșteșugurile", potrivit publicației Het Nieuwsblad.

„O bijuterie unică”

În zilele următoarele, la Bruges și în împrejurimi, clienții vor trebui să fie foarte atenți la conținutul prăjiturilor achiziționate de la Van Mullem.

„Din prăjitura noastră clasică cu trei regi, care în mod normal conține o mică figurină de porțelan, vom avea trei torturi speciale care vor conține o bijuterie unică proiectată de bijutierul Peter Quijo", spune Servaas Van Mullem de la patiseria omonimă.

În fiecare din zilele de 5, 6 și 7 ianuarie, printre torturile vândute se va regăsi și unul cu  o bijuterie de aur în interior.

image

„Fiecare (bijuterie) este o coroană din aur de 18 carate cu o bucată de dantelă din fir de aur. Lucrăm adesea cu dantelă în bijuteriile noastre: tipic Bruges", explică bijutierul Peter Quijo.

Bijuteriile, coapte împreună cu blatul 

Bijuteriile sunt învelite într-o bucată de folie de aluminiu și coapte împreună cu blatul tortului.

Promotorii campaniei dau asigurări că nu există riscul ca bijuteria să fie înghiță accidental, pentru că surpriza este suficient de mare pentru a nu trece neobsevată, dar recomandă consumarea prăjiturilor cu atenție. 

Tradiția prăjiturilor tricentenare

Van Mullem dorește să reînvie astfel tradiția prăjiturilor tricentenare, care presupune în mod clasic o boabă de fasole sau o figurină de porțelan ascunsă într-un tort.

„Cel care o găsește în bucata sa de tort se poate încorona rege cu coroana de hârtie care o însoțește", spune Van Mullem.

Este vorba de o tradiție care își are originile Franța, dar care este foarte vie și în Belgia.

O demonstrează și localitatea vecină Jabbeke, unde brutăria Sanders a ascuns șase coroane de plastic în prăjiturile sale, iar cine găsește una, are șansa de a câștiga o bijuterie în valoare de 1.900 de euro.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite