Alexander Wang se mută la Balenciaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Wang este noul director de creaţie al casei Balenciaga. FOTO Reuters
Alexander Wang este noul director de creaţie al casei Balenciaga. FOTO Reuters

Designerul american Alexander Wang este noul director de creaţie al casei Balenciaga, după o perioadă de 15 ani în care Nicolas Ghesquière a ocupat această funcţie.

Potrivit jurnalului „Women's Wear Daily“ (WWD), săptămâna viitoare designerul Alexander Wang va fi numit oficial directorul de creaţie de la Balenciaga. 

Această schimbare are loc după ce Ghesquière a renunţat la postul de conducere pe care l-a deţinut timp de 15 ani, astăzi urmând să părăsească definitiv birourile brandului spaniol.

Wang este unul dintre cei mai apreciaţi designeri de pe scena americană, fiind admirat pentru creaţiile geometrice, post-moderniste în care-şi manifestă nu doar spiritul creator atipic, ci şi atenţia pentru detalii.

Artistul distins cu două premii Swarovski pentru designerul anului, în 2009 şi 2010, va aduce un suflu nou casei de modă spaniole fondate în 1937 de Cristobal Balenciaga. Dacă hainele semnate de Ghesquière au promovat stilul haute-couture, Wang va avea o abordare mai sport, plină de energie şi dinamism.

„Deşi suntem un brand american, cred că asta se apropie de spiritul american şi de ţinutele foarte accesibile pentru purtat“, a declarat Alexander Wang, designerul brandului omonim. „Dar, în acelaşi timp, consumatorii noştri sunt cetăţenii globali, cei care nu-şi definesc viaţa în funcţie de locul în care trăiesc sau de genul de muzică pe care îl ascultă. Este vorba despre o sensibilitate individuală“, a explicat artistul.    

Alexander Wang: colecţia prêt-à-porter pentru primăvară 2013

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite