Ai depozitat ouăle greșit: experții dezvăluie locul corect unde ar trebui păstrate
0Depozitarea corectă a ouălor este esențială pentru a le menține proaspete și pentru a evita contaminarea lor. Experții au dezvăluit cum poți să păstrezi aceste alimente cât mai mult timp.

Majoritatea frigiderelor sunt dotate cu compartimente speciale pentru ouă în ușă, însă Adam Oakley, expert în depozitare de la Door to Store, susține că această poziție este departe de a fi ideală și poate chiar să crească riscul de contaminare, transmite Daily Mail.
„Ușa frigiderului este supusă fluctuațiilor constante de temperatură din cauza deschiderii și închiderii regulate”, a explicat el.
„Acest mediu instabil creează condiții în care bacteriile pot prospera și poate slăbi bariera naturală protectoare a oului, accelerând deteriorarea.”
În loc de ușă, expertul recomandă plasarea ouălor în secțiunea mai adâncă, mijlocie a frigiderului.
Locul ideal pentru depozitarea ouălor
Partea de mijloc a frigiderului menține o temperatură constantă, de obicei sub 2°C. Acest lucru este esențial pentru păstrarea prospețimii ouălor, susține Oakley.
Poate te îngrijorează că păstrarea ouălor în mijlocul frigiderului le expune riscului de a prelua mirosuri sau arome nedorite de la alte alimente.
Cu toate acestea, Oakley spune că o tavă sau un recipient dedicat, cu capac, poate rezolva problema.
„Acest pas suplimentar nu doar că ajută la menținerea calității, dar face și frigiderul mai organizat”, a adăugat el.
În ceea ce-i privește pe cei tentați să nu folosească frigiderul deloc, expertul avertizează ferm împotriva acestei practici.
„Ouăle păstrate la temperatura camerei încep să-și piardă calitatea în câteva zile, mai ales în climatele calde”, a menționat el.
„În timp ce ouăle ținute în afara frigiderului ar trebui ideal consumate în 1–3 săptămâni, cele refrigerate pot rezista până la 3–5 săptămâni, menținându-și prospețimea.”
Cum să le păstrezi proaspete
Pe lângă poziționarea în frigider, expertul oferă câteva sfaturi pentru a păstra ouăle proaspete mai mult timp.
În primul rând, el recomandă depozitarea acestora în cartonul original, care oferă o barieră protectoare.
De asemenea, evită să speli ouăle înainte de depozitare, deoarece acest lucru le îndepărtează stratul natural protector și le face mai susceptibile la bacterii.
Ar trebui să plasezi ouăle cu vârful ascuțit în jos, pentru a menține poziția centrală a gălbenușului.
În final, domnul Oakley subliniază că ouăle ar trebui ținute departe de alimentele cu miros puternic, pentru a evita preluarea mirosurilor nedorite.