Liberalismul, ateismul şi exclusivitatea sexuală la bărbaţi sunt corelate cu IQ-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comportamentul sexual, politic şi religios ar putea reflecta inteligenţa, potrivit unui nou studiu citat de CNN.

Psigologul Satoshi Kanazawa de la Şcoala de Ştiinţe Economice şi Politice din Londra a corelat date despre acest comportament şi IQ. Astfel a descoperit că persoanele cu vederi politice liberale şi ateii au un IQ mai mare.

Acelaşi lucru este valabil şi la exclusivitatea sexuală la bărbaţi, însă nu şi la femei. Rezultatele vor fi publicare în numărul din martie 2010 al revistei Social Psychology Quarterly.

Diferenţele de IQ, deşi sunt importante din punct de vedere statistic, nu sunt uimitoare, iar datele nu ar trebui folosite pentru stereotipuri sau pentru a face presupuneri despre oameni, potrivit experţilor citaţi de CNN.

Studiul este interesant pentru că arată cum se dezvoltă anumite ideologii şi cum se dezvoltă comportamentul unor persoane.

Exclusivitatea sexuală la bărbaţi, liberalismul şi ateismul sunt concete care merg împotriva trecutului evoluţionist al umanităţii. Cu alte cuvinte, de aceste trăsături nu au beneficiat strămoşii noştri, însă forme mai evoluate de inteligenţă pot fi asociate cu aceste trăsături.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite