Inspiraţie before&after: 10 reamenajări radicale ale unor dormitoare din arhiva Lovedeco

0
0

Zece reamenajări radicale din care poţi scoate cel puţin tot pe atâtea idei de amenajare pentru dormitor. Am cotrobăit prin proiectele before&after din arhiva Lovedeco şi nu vrem să le uiţi.

Dacă ai de gând să-ţi amenajezi dormitorul, dar nu ştii cu ce să începi, să ştii că poţi folosi câteva trucuri pentru o transformare spectaculoasă. De exemplu, poţi monta câteva oglinzi pentru a mări spaţiul. Sau poţi renunţa la mobilierul masiv, în culori închise. Alege corpuri de mobilier minimaliste, cu linii drepte, în culori deschise. Un perete de accent îmbrăcat în tapet sau chiar vopsirea pereţilor în două culori, pot fi şi ele două trucuri prin care dormitorul tău să nu mai semene cu ce era înainte. Şi mai multe idei de amenajare pentru dormitor avem în proiectele de mai jos.

Reamenajări pentru dormitoare în stil modern

1. Cameră de depozitare transformată într-un dormitor cozy

Imagine indisponibilă

Idei amenajare dormitor: culori deschise, un punct de accent şi un pat confortabil, cele trei elemente de bază.

Beatrice Marta şi Vlad Ivanet de la Something We Design au reamenajat un dormitor de zece metri pătraţi în care erau depozitate diverse obiecte – aspiratorul, bicicletele, hainele şi cutiile cu pantofi – într-o cameră de oaspeţi încântătoare.

În amenajare au ales să schimbe culoarea pereţilor din albastru în alb şi au apelat la câteva piese de mobilier accesibile la preţ din IKEA, Horbnach şi alte magazine. Astfel au conturat un spaţiul calm, dar jucăuş. Piesa de rezistenţă din cameră este un mural desenat de Iulia Pracsiu de la Pia Studio Design.

2. Perete decopertat până la cărămidă într-un apartament din Militari

În acest apartament din cartierul Militari, Bucureşti, echipa Diez Office a dat jos tencuiala din living şi dormitor ca să descopere un minunat perete din cărămidă. A păstrat peretele aşa, cu cărămida la vedere, peste care a dat cu amorsă şi cu un strat de lavabilă albă, aceeaşi folosită în restul casei.

Uşa albă, mobilierul deschis la culoare şi cărămida albă deschid camera şi oferă mai mult spaţiu vizual. Arhitecţii au ales un cadru metalic de pat cumpărat de la IKEA şi au folosit un radio vechi din vechea amenajare pe post de noptieră.

3. Dormitor gri cu elemente romantice

Un cuplu de antreprenori a apelat la echipa Piano:terra pentru a obţine un spaţiu aerisit, care să le reflecte personalităţile, în apartamentul lor de trei camere dintr-un bloc construit în sudul capitalei.

Înainte, dormitorul era plin cu mobilier în nuanţa wenge, care întuneca spaţiul şi îl făcea rece şi neprimitor. Echipa de designeri a conceput amenajarea camerei astfel încât cei doi pereţi comuni cu baia şi dressingul să fie un tot unitar. Au introdus elemente romantice, cum ar fi capitonajul patului şi draperiile, care au încălzit spaţiul şi l-au făcut primitor.

4. De la un spaţiu întunecat, la un dormitor cu iz de Asia

Imagine indisponibilă

  Idei amenajare dormitor: patul din bambus este cumpărat de la Mobexpert Outlet, iar covorul este de la Vivre.

Proprietarii acestui apartament cu două camere şi-au dorit să schimbe finisajele vechi, să scape de igrasie şi de pereţii îmbâcsiţi şi să îi dea un nou vibe pentru a-l putea închiria pe AirBnb. Au apelat la designerul Georgiana Ursache care a pus cap la cap mai multe elemente minimaliste de mobilier, a folosit culori deschise pentru pereţi şi pete de culoare pentru decoraţiuni.

Dormitorul, înainte de renovare, era un spaţiu închis la culoare, cu mobilă veche şi un parchet îmbătrânit, iar la puţin timp s-a transformat într-un loc cu iz de Asia, mai ales datorită patului cu baldachin din lemn de bambus. Tot acolo a fost amenajată şi o mica zonă de birou, cu un scaun din bambus şi o consolă minimalistă în culoarea natur.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite