Înălţimea tocurilor, indicator economic. Pantofii cu toc sunt semn de prosperitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Economia influenţează alegerile femeilor în materie de pantofi FOTO Shutterstock
Economia influenţează alegerile femeilor în materie de pantofi FOTO Shutterstock

Dacă femeile poartă încălţăminte cu toc înalt, este semn bun pentru economie, potrivit unui studiu. Tocurile purtate de femei sunt un indicator economic neobişnuit, dar destul de precis, spun specialiştii.

Situaţia economică a lumii influenţează tendinţele modei, cel puţin pe cele în materie de încălţăminte, reiese dintr-un studiu realizat de magazinul vestimentar online Very.co.uk şi citat de cotidianul „Daily Mail“. 

În vremuri de instabilitate economică, femeile renunţă la pantofii cu toc înalt în favoarea celor fără toc. Explicaţia dată de Julie Donnelly, reprezentant al magazinului: reprezentantele sexului frumos caută stabilitate în... pantofii fără toc. Când economia merge bine, femeile poartă încălţăminte cu toc pentru că se simt optimiste şi puternice.

Asocierea dintre tocuri şi starea economică a lumii poate părea frivolă, dar chiar şi specialiştii de la IBM au observat această legătură. Analiza realizată de ei arată că discuţiile din social media în legătură cu tocurile înalte au atins punctul maxim la sfârşitul anului 2009, după care s-au rărit, pentru ca la jumătatea anului 2011 să se concentreze asupra tocurilor joase şi a pantofilor fără toc.

Cu mai mult timp în urmă, un alt studiu susţinea contrariul: în perioade de criză economică, înălţimea tocurilor la încălţămintea de damă tinde să crească. Explicaţia: femeile găsesc o consolare în pantofii cu toc.  

Alţi indicatori economici ciudaţi

Înâlţimea tocurilor nu este singurul indicator economic neobişnuit descoperit de specialişti. Potrivit publicaţiei „Business Insider“, lungimea fustei este un alt reper. Dacă, într-o anumită ţară, vedeţi multe femei în fuste foarte scurte, atunci este semn de prosperitate, potrivit economistului american George Taylor. Lungimea cravatei este, de asemenea, un indicator economic. Moda cravatelor scurte apare, de regulă, în perioadele de recesiune economică. O cravată mai scurtă înseamnă mai puţin material folosit, deci costuri de producţie mai mici.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite