În curând vom avea pilula care îmbunătăţeşte memoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În curând vom avea pilula care îmbunătăţeşte memoria
În curând vom avea pilula care îmbunătăţeşte memoria

Este îngrozitor să-ţi pierzi identitatea, să nu mai ştii cum se numesc copii tăi, cine eşti, să nu mai ai nicio amintire. Asta li se întâmplă bolnavilor cu Alzheimer. Dar dacă ar exista o pilulă-minune ar ajuta să-ţi recapeţi memoria?

Deşi poate părea o idee de roman SF, cercetări recente făcute la Baylor College of Medicine din Houston dau speranţe că acest lucru ar fi posibil.

Studiul, condus de Mauro Costa-Mattioli, specialist în neurologie, a descoperit că prin suprimarea proteinei PKR din creierul cobailor se îmbunătăţeşte memoria rozătoarelor. Costa-Mattioli spune că „atunci când PKR este suprimată genetic la şoareci, molecula numită gamma interferon măreşte comunicarea între neuroni, îmbunătăţind memoria şi funcţiile creierului".

Mai interesant este că procesul ar putea fi „imitat" de un inhibitor PKR, creând o „pastilă pentru îmbunătăţirea memoriei".

„Este într-adevăr extraordinar că putem îmbunătăţi atât memoria cât şi activitatea creierului cu un medicament care vizează în mod special PKR", a spus Costa-Mattioli, potrivit Secience Daily. El a adăugat că următorul pas este trecerea acestei metode, aplicată deocamdată doar la şoareci, în tratarea oamenilor care suferă de pierderea memoriei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite