Iată cum alegi corect ochelarii de soare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca să te protejeze, ochelarii trebuie să aibă filtru de protecţie împotriva radiaţiilor de tip A şi B.
Ca să te protejeze, ochelarii trebuie să aibă filtru de protecţie împotriva radiaţiilor de tip A şi B.

Credeai că doar pielea are de suferit din cauza razelor solare? Şi ochii pot fi afectaţi de radiaţiile ultraviolete (UV) în egală măsură. Iată de ce purtarea ochelarilor de soare este mai mult decât necesară. Ştii însă să-i alegi pe cei care te protejează cel mai bine?

Cumpără-i din magazinele de optică

Ochelarii de soare trebuie achiziţionaţi numai din magazinele de optică medicală, pentru a fi siguri că respectă standardele internaţionale de calitate în ceea ce priveşte filtrele de protecţie şi tratarea specială a lentilelor.

Pe ochelari trebuie să se regăsească marca „CE" (în conformitate cu legislaţia UE), precum şi procentul de protecţie contra radiaţiilor UVA şi UVB. În plus, în magazinele de optică vei fi sigur că vei beneficia de garanţie pentru ochelari, dar şi de consultanţă de specialitate.

Filtrul UV, criteriu esenţial

Ca să te protejeze, ochelarii trebuie să aibă filtru de protecţie împotriva radiaţiilor de tip A (UVA) şi B (UVB). Pe etichetă vei găsi un număr de la 0 la 4, care arată nivelul de protecţie oferită. Cel mai potrivit pentru orice vârstă este nivelul 3, spun medicii.

Află în continuare de ce lucruri trebuie să ții cont când îți alegi ochelarii de soare, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
10 mituri despre îngrijirea dinţilor

Iată cum poți trata arsurile solare!

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite