„Google pentru casă“ cu senzori de la consola de jocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutarea telecomenzii va fi doar o amintire
Căutarea telecomenzii va fi doar o amintire

Sentimentele de frustare trăite ori de câte ori telecomanda televizorului pare că a intrat în pământ vor ajunge doar o neplăcută amintire.

Totul datorită noilor tehnologii care folosesc senzorii Kinect creaţi de Microsoft pentru a localiza obiectele rătăcite.
Mai exact, un instrument sofisticat deţine harta obiectelor uşor de pierdut.

Descris ca fiind un fel de „Google pentru casă", programul permite utilizatorului să caute obiectele pierdute cu ajutorul unui program pe calculator conectat la mai mulţi senzori. Isteţul soft nu doar monitorizează obiectele pe care obişnuim să le rătăcim prin casă, cum ar fi portofelul sau telefonul mobil, ci jucăriile preferate sau un cub Rubik.

Metodă mai ieftină

„Păstrând o evidenţă clară a obiectelor din casă şi, respectiv, a locurilor unde se află acestea, se putea construi un motor de căutare special care ne-ar putea răspunde la întrebări precum «unde este telecomanda», «unde îmi sunt ochelarii?»", au explicat cercetătorii Shahriar Nirjon şi John Stankovic, citaţi de presa britanică.

Denumit Kinsight, sistemul foloseşte câţiva senzori Kinect, aceeaşi care sunt responsabili de felul în care este operat unXbox. Potrivit dezvoltatorilor, sistemul este mai ieftin decât soluţiile actuale de urmărire bazate pe identificarea cu ajutorul radiofrecvenţei.

Mai mult, chiar şi atunci când programul pierde un obiect, poate să-i transmită utilizatorului locul unde a fost văzut ultima dată. Algoritmii îl ajută pe Kinsight să îşi amintească aspectul obiectelor şi locaţia lor probabilă, acţionând logic. Astfel, sistemul „ştie" că în baie nu ar avea ce căuta o cană de cafea.

 În prezent, sistemul, aflat la nivel experimental, poate găsi doar obiectele aflate la cel mult 3,4 metri distranţă, însă acurateţea se va îmbunătăţi odată cu dezvoltarea senzorilor Kinect. Programul, prezentat la o conferinţă de specialitate din China, învaţă cu fiecare informaţie nou-introdusă în sistem.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite