Garderobă nouă cu doar 100 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul de reduceri este un nou prilej pentru români să trimită cadouri acasă. Chiar dacă anul acesta discounturile oferite de magazinele spaniole sunt considerate „istorice", numărul clienţilor este mai mic faţă de anii precedenţi.

În magazinele din Spania, de la data de 7 ianuarie, a început sezonul reducerilor de iarnă. Perioada în care se pot opera aceste reduceri de preţ este de minimum două săptămâni şi poate dura cel mult două luni, în funcţie de fiecare firmă. Anul acesta, pe fondul crizei, unii comercianţii au făcut reduceri de până la 80% la toate produsele.

Claudia Mândru, în vârstă de 32 de ani, originară din Constanţa, locuieşte de patru ani la Madrid. Ca mulţi alţi români, ea preferă să cumpere haine acum, când preţurile sunt mici. „În loc să-mi iau haine de iarnă în noiembrie, aştept luna ianuarie, când încep reducerile", spune Claudia.

Anul acesta, ea şi-a cumpărat o pereche de pantofi marca Mustang, la preţul de 30 de euro, care aveau o reducere de 30%.

În magazinele Stradivarius şi H&M, o pereche de pantofi costă în jur de 15 euro, iar la Zara, între 20 şi 30 de euro. O bluză poate fi cumpărată de la magazinele Formula Joven cu 13 euro, iar de la Zara, între 10 şi 20 de euro. De asemenea, o bluză costă la H&M în jur de 15 euro, la Bershka, între 10 şi 15 euro, iar la Promod, 20 de euro.

„Am cheltuit la reduceri, anul acesta, cam 100 de euro. Mi-am cumpărat un palton, cu 35 de euro, o fustă de 10 euro, un pantalon tot de 10 euro, o pereche de pantofi de 30 de euro şi o bluză de 13 euro", a precizat Claudia.

Unii stau în expectativă

Alţii însă aşteaptă reducerile finale, care de obicei se operează la începutul lunii martie. „Nu mă grăbesc acum să cumpăr, pentru că unele lucruri pot fi găsite şi mai ieftin, dacă ai răbdare. Atunci am să cumpăr cadouri pentru cei de acasă", explică Robert Sauer, 33 de ani, originar din Slatina, stabilit la Castellon.

De trei ori mai ieftin

Marile magazine aleg, în cele mai multe cazuri, să efectueze trei valuri succesive de reduceri, timp de două luni. Astfel, de exemplu, un tricou care costă înainte de reduceri 25 de euro poate ajunge în luna martie la preţul de opt euro.

Vezi pe adevarul.es alte prețuri ale produselor care se vând în magazinele din Spania

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite