FOTO VIDEO Festivalul Brazilor de Crăciun din 2013: invitaţii au donat 150.000 de euro pentru copiii nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietre de râu, materiale cu imprimeuri inspirate din portul tradiţional românesc şi aripi de înger. Acestea sunt câteva dintre simbolurile folosite de cei 24 de designeri români în stilizarea brăduţilor licitaţi în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment caritabil desfăşurat sub tutela organizaţiei Salvaţi Copiii.

Ca în fiecare an din ultimii 13, vedete din showbizul mioritic, oameni de afaceri şi reprezentanţii unor companii cu renume şi-au dat întâlnire joi seară la Gala Brazilor de Crăciun, eveniment desfăşurat la hotelul Radisson Blue din Capitală.  Cu zâmbetul pe buze şi cu bunăvoinţă în suflet, invitaţii au licitat pentru cei mai frumoşi brăduţi şi au reuşit să strângă 151.150 de euro, sumă ce va fi folosită pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi.

Andi Moisescu şi Andreea Raicu au rămas şi anul acesta alături de Organizaţia Salvaţi Copiii şi-au acceptat să fie gazdele evenimentului ai cărui organizatori doresc să readucă speranţa în inimile micuţilor. 

„Suportul primit din partea sponsorilor şi invitaţilor prezenţi în această seară va transforma un prezent nu aşa roz într-un viitor mai bun, în care copiii să capete curaj şi să se valorizeze. Mulţumiri celor care ne sunt alături“, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv Salvaţi Copiii, amintind că până astăzi fundaţia a reuşit să ajute peste 18.700 de îngeraşi.

Chiar dacă 24 de brăduţi au fost înscrişi în competiţie, numai 12 au ajuns în finală, la licitaţia cu strigare.

image

Cea mai mare sumă, de 6.300 de euro, a fost licitată pentru brăduţul imaginat de designerul Anca Fetcu (foto), realizat din corian alb, cu globuri suspendate. Acestei opere de artă, pe care Andi Moisescu a comparat-o cu „o ascunzătoare pentru copii“, i-a urmat bradul Ramonei Filip, adjudecat cu 3.400 de euro. „Am vrut să pun în acest brăduţ ce înseamnă pentru mine Crăciunul. Aşa cum îmi amintesc eu de copilăria mea în Maramureş“, a mărturisit creatoarea, cu ochii în lacrimi.

Pentru ediţia cu numărul 13 a festivalului, Doina Levintza a creat un brad asemenea unei zeiţe care să apere România, după cum ea însăşi a declarat. Opera de artă creată din materiale inspirate din portul tradiţional românesc a fost achiziţionată de Anca Vlad, pentru suma de 3.800 de euro. Bradul lui Iris Şerban, creat din 200 de farfurii sparte, a fost adjudecat de reprezentantul Fundaţiei Alexandrion contra sumei de 2.000 de euro. Acelaşi oficial a plecat acasă şi cu „brăduţul“  Malvinei Cervenschi, o bijuterie din aur de 14 carate.

Iar oficialii BMW România au cumpărat bradul creatoarei Lena Criveanu pentru 1.000 de euro.

În cadrul primelor 12 ediţii, organizaţia Salvaţi Copiii din România a strâns 2.669.100 euro, care au fost investiţi în suport educaţional pentru 16.200 de copii. În colaborare cu şcoli generale din majoritatea regiunilor ţării, organizaţia a derulat programe educaţionale ce s-au finalizat în 42 de grădiniţe de vară, 32 de centre de tip A Doua Şansă şi 37 de programe Şcoală după Şcoală.

Copiii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din România. Astfel, 52% din copiii din ţara noastră se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE şi aproape dublu faţă de media europeană. Şi cum este de aşteptat, educaţia nu este una dintre priorităţile familiilor din care fac parte aceşti copii.

Gala Brazilor de Crăciun, ediţia cu numărul 13 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Festivalul Brazilor de Crăciun: vedetele au donat 185.000 de euro pentru copiii cu mai puţin noroc 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite